Novosti Sport Događanja

Lovrić: Navikli smo ljude na dobre stvari

13.05.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice vratili su se ovog tjedna zajedničkim treninzima i to je veliki korak prema povratku nogometnom natjecanju u Hrvatskoj, koje je predviđeno za kraj ovog mjeseca utakmicama polufinala Kupa, dok će se prvenstvo nastaviti 6. lipnja.

Goricu prvo očekuje dvoboj u Koprivnici kod Slaven Belupa pa nakon toga županijski derbi u Zaprešiću s Interom, prije gostovanja u Osijeku, kod izravnog konkurenta u borbi za Europu, koji je prije ove pauze stekao sedam bodova viška.

Igrači turopoljskog prvoligaša s veseljem su dočekali povratak pravom treningu i puni su optimizma prije nastavka ove turbulentne sezone, obilježene svjetskom pandemijom koronavirusa.

"Ovo su bili izrazito teški trenuci za nas sportaše, koji smo naviknuti trenirati svakodnevno. I kad je pauza između sezona imaš maksimalno do dva tjedna odmora. Ovo je zaista bio ekstremni slučaj...

"Imao sam plan i program koji sam morao odrađivati, bio sam sa zaručnicom, igrao nogomet na igraćoj konzoli, društvene igre. Nije bilo drugog izbora. Tako je moralo biti, nitko nije bio spreman za to," poručio je Kristijan Lovrić za kameru HNTV-a, koja je u izravnom prijenosu pratila događanja na Gradskom stadionu.

Lovrić je već mjesecima ponajbolji igrač Gorice, prvi je klupski strijelac s ukupno 13 golova, a dodao je i sedam asistencija...

Već dugo se priča o njegovom transferu, no, prva treba na najbolji mogući način zaključiti ovu sezonu i vratiti se u pravu golgetersku formu. Očekivanja su velika...

"Pri puta se susrećem s time u karijeri. Dosta je teško, očekivanja su puno veća, mi svi u klubu kompletno. Navikli smo ljude na dobre stvari i ako to ne ponavljaš iz utakmice u utakmicu onda te drukčije doživljavaju. Pritiska ne bi trebalo biti, to je naš posao i jednostavno moramo maksimum i biti najbolji što možemo biti. To je pravi put i da kao momčad u cjelini napravimo nešto."

Bivši trener Sergej Jakirović dao mu je veliku priliku i praktički je preporodio njegovu karijeru. Sad treba nastaviti napredovati i pod novim strategom, Valdasom Dambrauskasom.

"Moram priznati da je prekratko vrijeme s novim trenerom. Bio je ovdje tek tri tjedna prije prekida, ali mislim da radi dobar posao. Naravno, ja sam zadovoljan, jer imam isti status kao i kod prijašnjeg trenera. Razlika je što smo prije igrali većinom na kontranapade, a sad se baziramo na igru malo više. Obojica su veliki stručnjaci, no, nije sve do trenera, nego je bit u nama igračima. Mi na terenu moramo pokazati da možemo, da vjerujemo u sebe i da stalno napredujemo."

Lovrić zrači optimizmom i odlučnošću prije nastavka prvoligaškog natjecanja.

"Moj cilj, kao i mojih suigrača je borba za Europu, do zadnjeg kola. Ako ćemo razmišljati da je za nas sezona gotova i da se nemamo za što boriti onda bolje niti da ne istrčimo na travnjak. Cilj je u prva dva kola uzeti šest bodova. I druge ekipe se spremaju za ostatak sezone, čekaju nas zahtjevne utakmice, ali vjerujem u svoju ekipu i kompletan klub. Smatram kako će uspjeti izvući pozitivne rezultate i dokazati da se s pravom nadamo borbi za Europu," zaključio je sjajni ofenzivac Gorice.

KAHLINA NASTAVLJA NIZ...

Kapetan Kristijan Kahlina dijeli njegovo razmišljanje: "Treba ići stepenicu po stepenicu i onda se svašta može očekivati od nas. Stvaramo koheziju, ova pauza nam je dala vremena da doma svi razmislimo o svemu, da se smirimo, jer nismo bili u nekoj najboljoj formi. Mislim kako ćemo se vratiti u punom sjaju, onako kako je Gorica izgledala prošle godine."

Prvi čuvar mreže Goričana je upisao nevjerojatnih 129 uzastopnih prvenstvenih nastupa.

Nedavno je dobio konkurenciju u vidu 25-godišnjeg Ivana Banića, kojeg prati reputacija velikog talenta i koji je stigao iz redova Rudeša, s kojim ima i prvoligaško iskustvo.

"Zdrava konkurencija je dobra u momčadi. Prihvatili smo ga, pratio sam njegov rad i ranije. Dobar je vratar, konkurencija mi je dobro prošla."

Dario Čanađija pravi je univerzalac u momčadi Gorice, koji odrađuje bilo koji posao i na bilo kojoj poziciju koju mu treneri namijene. Sretan je što je ponovno sa svim svojim suigračima na travnjaku

"Bilo je čudno biti zatvoren u stanu, bez doticaja s vanjskim svijetom i bez mogućnosti da radiš ono što voliš. Svi smo kod kuće radili na sebi, trenirali, ali to je sve bilo tek održavanje neke fizičke spreme. Ništa ne može zamijeniti ovaj trening. Nedostajali su i priča u svlačionici, zezancija i sve ostalo što nas krasi. Svi smo jako sretni što smo se vratili."

"Sve preporuke i mjere treba ispoštovati, za opće dobro i zdravlje svih ljudi. Prihvatili smo sve to, samo da što prije prođe, da budemo sigurni i zdravi, a uskoro će krenuti i prvenstvo i cilj nam je da se što prije spremimo," zaključio je Čanađija. 

 

Podijeli