Novosti Sport Događanja

Lovrić: Nadam se kako je ovo samo još jedan korak naprijed

14.09.2020. / Damir Žbulj

Kristijan Lovrić ponovno je zablistao u dresu Gorice! Na gostovanju kod Lokomotive fantastično je realizirao dva slobodna udarca i tako na najbolji mogući način pomogao ekipi da stigne do četvrtog uzastopnog prvenstvenog slavlja.

Maksimalnim učinkom u otvaranju sezone može se pohvaliti tek još Dinamo, dok Hajduk na trećoj poziciji zaostaje već pet bodova...

"Bilo je jako teško, nikad nije lako protiv Lokomotive, bez obzira u kojem sastavu igrali. Mi smo nastavili svoj pobjednički niz, jako smo sretni zbog toga i nadamo se da ćemo samo tako nastaviti i dalje," istaknuo je poslije utakmice najistaknutiji pojedinac turopoljskog prvoligaša pa dodao:

"Pokazali smo da se možemo prilagoditi drugačijim sustavima igre, što nas jako veseli i nadam se kako je ovo samo još jedan korak naprijed u odnosu na ono što ćemo tek napraviti!"

Kod prvog 'slobodnjaka' protivnički vratar možda je i mogao bolje reagirati, no kod drugog nije imao apsolutno nikakve šanse...

"Prije udarca trener mi je rekao kako da pucam, da prebacim zadnju liniju i ako loptu nitko ne dira da će ući u gol. Stvarno je tako i bilo! Kod drugog pogotka vidio sam kako je vratar krenuo ranije iza zida, odlučio sam se puknuti u njegovu stranu i sva sreća pa je ušlo..."

Iako su Lokosi u finišu smanjili zaostatak, nije to uznijelo nikakvu nervozu u redove Gorice

"U završnici smo primili taj gol, Karačić je isto sjajno pogodio, ali to nas nije poremetilo..."

Goričani su maksimalno iskoristili povoljan raspored u otvaranju sezone, upisana su četiri slavlja, protiv Varaždina, Slaven Belupa, Šibenika i Lokomotive, poprilično oslabljene u odnosu na prošlu sezonu i osvajanje titule hrvatskog viceprvaka. U idućem kolu na Gradski stadion stiže Istra 1961, a veliki plus bit će i povratak gledatelja na tribine, uz poštivanje epidemioloških mjera...

"Znači nam puno što će gledatelji ponovno biti na našem stadionu. Istra je jedno dobra i zanimljiva momčad, koju rezultat nije mazio. Igraju dobro, ali ne mogu pobijediti. Smatram da su vrlo opasni i trebamo biti na vrlo visokoj razini kako bismo izvukli tri boda i nastavili ovaj fantastičan niz kojeg smo započeli," poručio je Lovrić za kraj.

Dvoboj s Puljanima, koji u prva četiri nastupa nemaju niti jedan bod, na rasporedu je u subotu 19. rujna od 17 sati.


HT Prva liga:
1. Dinamo 4 +11 12
2. HNK Gorica 4 +7 12
3. Hajduk 4 +2 7
4. Varaždin 4 -2 7
5. Rijeka 4 -2 6
6. Osijek 4 -1 4
7. Lokomotiva 4 -6 4
8. Slaven Belupo 4 -1 3
9. Šibenik 4 -3 1
10. Istra 1961 4 -5 0

 


Podijeli