Novosti Sport Događanja

Loš dan za Bikove: Žuti u drugom poluvremenu projurili kroz Gradsku dvoranu

04.05.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice mogli su pobjedom nad Splitom u posljednjem kolu regularnog dijela sezone HT Premijer lige u doigravanje krenuti s treće pozicije, no, Žuti su u ovom trenutku pokazali puno više od oslabljenih Bikova te su na kraju slavili s neugodnih 61:89.

Sesarova momčad je na kraju zauzela četvrto mjesto, u četvrtfinalu borbe za naslov prvaka Hrvatske će i dalje imati status nositelja i prednost domaćeg terena, a jedino još treba saznati suparnika.

Bit će to ili Adria Oil Škrljevo ili zadarska Sonik Puntamika, koja za dvoboj s Goričanima treba u posljednjem nastupu dobiti Šibenku.

Utakmica sa Splitom je bila ravnopravna samo u prvoj dionici, na poluvremenu su gosti imali 'samo' sedam poena prednosti (32:39), ali u nastavku Gorica nije imala izgleda bez Kreše Ljubičića i Ivana Batura, odnosno sa skraćenom rotacijom i dvojicom juniora u rosteru, Hrvojem Majcunićem i Sokolom.

Obrana nije bila na razini, Žuti su pucali i pogađali iz svih pozicija, dok su domaći košarkaši bili bez napadačkih rješenja. Tek su Mazalin, Kapusta i Pavlović imali dvoznamenkasti učinak i konačnih gotovo 30 razlike se moglo izbjeći.

Toni Perković predvodio je Splićane s 23 poena, od čega je zabio sedam trica iz deset pokušaja.

Dobra je stvar što ovaj poraz neće donijeti nikakvu rezultatsku štetu, a može biti dodatni motivator za najvažnije utakmice sezone koje su pred Sesarom i njegovim košarkašima.

Prema kvaliteti i prikazanom ove sezone plasman u polufinale je u svakom slučaju imperativ!

 

Podijeli