Novosti Sport Događanja

Lomnica uzela vrijedan bod u Kerestincu, Ban Jelačić i Mraclin slavili pred svojim navijačima

11.10.2020. / Damir Žbulj

U desetom kolu Jedinstvene županijske nogometne lige Lomnica je prekinula pobjedničku seriju, no, osvojila je vrijedan bod na gostovanju kod TOP-a u Kerestincu, koji je trenutno lider prvenstva, s jednakim brojem bodova i utakmicom više od Samobora.

Lomničani su i vodili od četvrte minute, strijelac je bio Matej Jukić-Sunarić, desetak minuta prije kraja domaćina od poraza spašava Robert Sviben, koji je u igru u nastavku ušao s klupe.

Nakon deset nastupa ekipa pod vodstvom Romana Župetića nalazi se na četvrtom mjestu s 18 bodova, koliko ima i Stupnik s odigranih devet utakmica.

NK LOMNICA: Josip Pogledić, David Posavec, Filip Gršić, Marko Dijanežević (Hrvoje Dilberović 80'), Kristian Arbanas, Ivan Baf (Antonio Jeđud 61'), Josip Ćurić (Josip Štuban 61'), Matej Jukić-Sunarić, Luka Bubalo, Patrik Posavec (Sandro Dittrich 80'), Filip Bedeković (Igor Gusak). Trener: Romano Župetić.

Mraclin je stigao do petog slavlja, nakon 2:0 domaće pobjede nad Vinogradarom. Sve je bilo riješeno u prvih 45 minuta, u otvaranju dvoboja precizan je Ivan Kos, a neposredno prije odlaska na predah Josip Jurič postavlja konačni rezultat.

Na ljestvici su momci pod vodstvom Marka Pancirova trenutno na šestoj poziciji sa 16 osvojenih bodova, ali prestići ih mogu i Strmec i Turopoljac iz Kuča, koji u nedjelju imaju međusoban okršaj u Bedenici.

NK MRACLIN: Josip Marić, Josip Domitrović, Filip Onić, Josip Jurič (Bruno Augustić 46'), Ivan Kos (Domagoj Desput 70'), Petar Milatović, Matej Skrbin (Mario Kos 34'), Bruno Dandić, Nikola Kuzmić (Juraj Cvetnić 46'), Slavko Vidović, Hrvoje Šikić (Marko Ivančić 85'). Trener: Marko Pancirov.

Odličan posao napravio je i Ban Jelačić, koji je s 3:1 sredio Rakovec i tako ga preskočio u poretku. Furiozno prvo poluvrijeme u Vukovini završilo je s tri pogotka u mreži gostiju. Saša Sabljak je precizan u 13. minuti, sredinom prvog dijela pogađa Ivan Smok, a u finišu Josip Mihanović. Rakovec je tek u završnici dvoboja ublažio poraz.

Jelačiću je ovo tek treća pobjeda, ali i naznaka boljih partija u završnici jesenskog dijela sezone.

NK BAN JELAČIĆ VUKOVINA: Ivan Marković, Marko Rovišan (Ivan Jambrešić 70'), Dominik Smolković (Filip Harambašić 79'), Petar Krasnić, Saša Sabljak, Ivan Smok (Lovro Matković 88'), Josip Mihanović (Petar Godinić 70'), Mateo Nikić, Krešimir Pajdić, Jurica Čumpek, Antoni Prizmić. Trener: Stefan Rajić.

U nedjelju od 16 sati derbi u Buševcu igraju Polet i Klas iz Mičevca, a Turopoljac gostuje u Bedenici.

(Foto: NK Mraclin)

 

Podijeli