Novosti Sport Događanja

Limačice i limači MK Velika Gorica debitirali u Varaždinu

05.05.2021. / Damir Žbulj

Nakon niza otkazanih nastupa zbog epidemioloških mjera, konačno se dogodio natjecateljski debi limača godišta od 2010. do 2012. Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica.

Na atletskoj stazi u Varaždinu održano je 2. kolo Hrvatske atletske lige sjever (HALS) za taj najmlađi natjecateljski dobni uzrast, a u konkurenciji 16 atletskih klubova sjeverozapadne Hrvatske MKVG su predstavljali Ema Juranović, Glorija Karlović, Maja Kos, Una Lovrić, Sara Kos, Zoe Menalo, Gabrijela Popov, Lara Pracević, Ana Šolić, Grga Cerjak, Ivan Karlović Papak, Benjamin Kos, Kristijan Matić i Bartol Pavelić.

Atletske discipline bile su prilagođene ovom uzrastu te su se klupski bodovi skupljali na stazama od 100 m i 600 m, skoku u dalj, bacanju vorteksa i štafetama.

Rezultati (HALS) u ovim kategorijama možda i nisu najvažniji, no, ponovno je bilo dobrih rezultata, a i osvojenih medalja.

Treneru Franji Gavranović je na ovom natjecanju uspješno asistirala još uvijek klupska juniorka Anja Petračić.

Seniorska ekipa MK Velika Gorica nastupila je Zagreb21 proljetnom polumaratonu, koji se trčao u samom srcu Zagreba, sa startom ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice pa preko Avenije Većeslava Holjevca i okretom kod zagrebačkog Bundeka.

Najbolje plasirani 'Maratonac' je ovoga puta bio Martin Pečnik s vremenom 1:29:44, a nedugo iza njega ovu je utrku završio i Josip Martinović u vremenu 1:32:57.

U nedjelju 9. svibnja za članove MKVG na rasporedu je pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju, koje će se održati u Zagrebu u sklopu utrke Boroša, na trasi koja starta na Trgu bana Josipa Jelačića a završava na vrhu Sljemena kod Televizijskog tornja.

Galerija slika

Limačice i limači MK Velika Gorica debitirali u Varaždinu Limačice i limači MK Velika Gorica debitirali u Varaždinu Limačice i limači MK Velika Gorica debitirali u Varaždinu Limačice i limači MK Velika Gorica debitirali u Varaždinu Limačice i limači MK Velika Gorica debitirali u Varaždinu Limačice i limači MK Velika Gorica debitirali u Varaždinu

Podijeli