Novosti Sport Događanja

Lider prvenstva u našem gradu: Izostanak Ndockyta bit će hendikep, ali smo se u ova dva tjedna dobro spremili za Hajduk

17.09.2023. / Damir Žbulj

U Velikoj Gorici ove nedjelje gostuje splitski Hajduk, trenutno vodeća ekipa na ljestvici SuperSport HNL-a! Dvotjednu pauzu nogometaši Gorice iskoristili su za bolje upoznavanje s novim trenerom Dinkom Jeličićem i pripremu ovog velikog dvoboja, koje se igra od 17 sati na rasprodanom Gradskom stadionu.

Očekivano, bit će na tribinama više gostujućih navijača, ali zato bi novi pozitivan rezultat turopoljskog prvoligaša tim bio slađi.

Gorica je pod vodstvom Željka Sopića remizirala s Varaždinom, dobila Lokomotivu, uzela bod Dinamu na Maksimiru i izgubila u Osijeku. Nakon Sopićevog odlaska u Rijeku, u prijelaznom razdoblju, s Mujdžom i Krnjićem, Gorica je odigrala 2:2 sa Slaven Belupom, dok je pod Jeličićevim vodstvom upisana pobjeda kod 'fenjeraša' Rudeša.

Okršaj s Hajdukom bit će pravi test za novog trenera, ali i snage ove momčadi, koja u završnici prijelaznog roka nije dovela niti jedno pojačanje, iako je u otvaranju sezone redovito istican problem s realizacijom, iako je jasno i glasno najavljeno dovođenje još jednog napadača.

"I kad sam dolazio u Goricu znao sam koji je koncept i kako su stvari postavljene. Ništa me nije iznenadilo i nisam razočaran. Stigao sam ovdje raditi s momcima koji su me i dočekali i mislim da ima dovoljno kvalitete za iskorak. Naravno, dobro bi nam došao još koji kvalitetan igrač da imamo širi 'roster', ali u budućnosti će se to sigurno dogoditi. Možda i sada s nekim igračem koji nije pod ugovorom ili na zimu, ali ne želim rasipati svoju energiju na ta stvari. Ima tu dovoljno igrača koji su zaslužili da s njima idemo u 'fajt', jer oni su na kraju i pokazali da mogu biti kvalitetni u ovoj ligi," iskren je bio Jeličić u najavi.

Gorica je u šest kola zabila samo šest golova, ali je i primila tek četiri. Hajduk je kapitulirao tek triput, ali posebno ih boli gol primljen od Istre u prošlom kolu, kojim su upisali prvi poraz, nakon pet uzastopnih pobjeda.

Nakon odrađenih pet utakmica suspenzije na klupu Bilih vraća se Ivan Leko, koji je bio kažnjen zbog vrijeđanja suca Darija Bela. Upravo će Bel suditi i nedjeljni susret na goričkom Gradskom stadionu, slučajno ili ne.

"Drago mi je što sam opet tu nakon dugo vremena. Meni je i dalje to jako bolno, i dalje imam mišljenje o svemu tome. Neke stvari vrijeme liječi, ali nešto i ne liječi. Teško mi je bilo gledati s tribina ovih pet utakmica. Nadam se da neću morati više. Očekujem protiv Gorice tešku utakmicu. Bit će ključno da pokažemo timski duh. Individualna kvaliteta je bitna, ali snaga momčadi je jako bitna, da sve kvalitete koje imamo pokažemo na terenu," pričao je Leko u najavi ovog gostovanja.

Hajduk se i dalje nalazi na vrhu tablice s 15 osvojenih bodova, dva više od drugoplasirane Rijeke, koja ima i utakmicu više, te trećeplasiranog Dinama.

"Jako dobro smo iskoristili ovu pauzu. Momci su jako kvalitetno to odradili i preko mojih očekivanja su usvojili neke stvari koje su bile naš cilj. Malo smo i kondicijski podignuli neke pojedince, kad podvučemo crtu bila su ovo kvalitetna dva tjedna. Pokazala je to i prijateljska utakmica s Dinamom, u kojoj smo pokazali u kojem smjeru želimo ići," istaknuo je trener Jeličić.

Puno će nedostajati Ndockyt, koji zbog kartona nema pravo nastupa.

"Nama je ovo 'najlakša' utakmica za pripremu. Možemo puno dobiti, motiv je vrlo visok, uz ogroman respekt prema Hajduku. Nećemo mi tu utakmicu unaprijed otpisati, očekujemo pozitivan rezultat. Uvjeren sam da ćemo odigrati jako dobro..."

"Očekujem Hajduk koji je naglašeno ofenzivan, koji pokušavati držati visok ritam, s jednim Livajom koji može u svakom trenutku riješiti utakmicu. Očekuje Hajduk koji je u poziciji da do kraja bude u 'fajtu' za titulu. Naravno da smo se mi pripremili, ali na terenu stvari mogu otići u drugom smjeru. Stigli su im Uremović i Žaper, dva igrača kvalitete za početnu postavu."

"Radili smo praktički na svakom treningu i na realizaciji, radili smo na konceptu razvoja naše igre, jer želimo malo više dominirati tijekom utakmice, malo kvalitetnije čuvati loptu, u pojedinim fazama biti i ofenzivniji. To je moj glavni i osnovni moj koncept, ali za to treba i vremena. Ono što su pokazali protiv Dinama vidio sam da idemo u dobrom smjeru."

"Imamo ideju kako ćemo nadomjestiti Ndockyta, radit ćemo sigurno neku rotaciju, ali sačuvat ćemo neke stari za samu utakmicu. Ali, neće to biti neke prevelike razlike u odnosu na utakmicu s Rudešom. S obzirom na sve pokazano ove sezone, njegov izostanak sigurno će biti hendikep," istaknuo je za kraj Jeličić.

Ulazi na Gradski stadion otvaraju se od 15 sati, dva sata prije početka dvoboja, a posebno je iz HNK Gorica naglašeno kako na zapadnu tribinu stadiona neće moći ući navijači s obilježjima gostujućeg kluba, u što spada i odjeća i navijački rekviziti i transparenti Hajduka.

Pozivaju se svi gledatelji da dođu što ranije, kako bi se izbjegla gužva prilikom ulaska na stadion.

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli