Novosti Sport Događanja

Lena Dunđerović i Anja Haramina iz Udarnika te Goričanec iz Gorice brane boje Hrvatske na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku

23.05.2023. / Damir Žbulj

Dio hrvatske reprezentacije u rukometu na pijesku na Europskom prvenstvu u portugalskom Nazareu bit će Lena Dunđerović i Anja Haramina iz goričkog Udarnika te Filip Goričanec, član HRK Gorica.

Sezona u dvorani je završna i vrijeme da se rukomet nastavi igrati na pješčanim terenima.

Hrvatske rukometašice su u skupini sa Španjolskom, Poljskom i Rumunjskom, dok će rukometaši svoje utakmice grupne faze igrati protiv Norveške, Poljske i Nizozemske.

”Imali smo cijeli svibanj pripreme i nikada do sada nismo odradili kompletnije pripreme gdje smo svaki dan imali redovite treninge i jako dobar odaziv. Čeka nas jako težak posao već prvi dan, jer će se nakon prve dvije utakmice znati prolazimo li grupu ili ne. Prva utakmica je sa Španjolkama, druga s Poljakinjama i nadam se da ćemo se odmah prilagoditi na sunce i pijesak u Portugalu i da ćemo već prvi dan imati zadovoljavajući učinak”, riječi su kapetanice Kristine Smiljanić uoči odlaska u Portugal.

Ženska reprezentacija prvu utakmicu na turniru igra u srijedu protiv Španjolske u 12 sati, a drugu utakmicu u 16 sati protiv Poljske. Idući dan na rasporedu je susret protiv Rumunjki u 14 sati. Dečki prvog dana turnira, u srijedu, imaju dvije utakmice. Prvo protiv Poljske u 13 sati, a protiv Nizozemske u 17 sati. Treća utakmica grupne faze na rasporedu je u četvrtak u 11 sati protiv reprezentacije Norveške.

Izbornik djevojaka je Stjepan Babić, a uz kapetanicu Smiljanić i Udarnice Dunđerović i Haraminu, boje Hrvatske u Portugalu će braniti i Kristijana Lopac-Škrinjar (RK Trešnjevka), Anja Vida Lukšić (ŽRK Dugo Selo), Martina Ćorković (Rostock), Nika Vojnović, Mirna Vučković (RK Trešnjevka), Mia Bošnjak (RK Trešnjevka) i Petra Dičak (ŽRK Dugo Selo). Pomoćna trenerica je Josipa Grebenar, a fizioterapeut je Goran Krušelj.

Izbornik muške reprezentacije je Mladen Paradžik, a na Europskom prvenstvu, uz Goričanca, nastupit će Tomislav Lauš (MRK Zaprešić), Filip Dominik Hančić (SC Mecklenburger Stiere), Josip Leko (MRK Zaprešić), Valentino Valentaković (RK Dinamo Zagreb), Klaudio Hranjec (TSG Muenster), Dominik Marković (RK Dubrava), Patrik Jambrović, Sebastian Lučić (RK Rudar Labin) i Josip Matezović (MRK Zaprešić). U stručnom stožeru su i pomoćni trener Mario Močilac, fizioterapeut Goran Krušelj i kondicijski trener Tomislav Vulić.

 

 

 

 

Podijeli