Novosti Sport Događanja

Kurilovec vrhunski otvorio nastavak trećeligaške sezone!

29.02.2020. / Damir Žbulj

Nakon napornih i kvalitetnih priprema pod vodstvom Perice Vidaka nogometaši Kurilovca vrhunski su otvorili nastavak trećeligaške sezone, slavljem 1:2 (0:2) na neugodnom gostovanju kod Ponikva.

Kurilovčani su dominirali prvim poluvremenom te su zasluženo imali dva pogotka prednosti, no, prvu loptu u mrežu domaćina pospremio je njihov igrač Marino Jedvaj, koji je autogolom Vidakovu momčad doveo do početne prednosti.

U drugi dio sezone Kurilovec je ušao bez Kelave, Povolnjajka i Slunjskog, koji su pronašli nove sredine za nastavak karijere, dok su na Udarnik stigla neka nova lica, ali i neki povratnici.

Vidak nije mogao računati na neke važne karike svog kadra, poput Mandure, Krsnika Sudara, no, posložio je momčad na pravi način. U početnom sastavu bili su tako Jan Paolo Debijađi, Tomislav Grdenić, Mislav Čunčić, Ivan Rajić, Mijo Šarić, Marko Muhar, Marin Matoš, Josip Marinić, Luka Sedlaček, Filip Dianežević i Hrvoje Humeljak. Zadnjih 20 minuta dobio je Jakov Karabatić, u sudačkoj nadoknadi ušao je Toni Borovac. Na klupi su ostali Luka Bogović, Juraj Spudić, Marin Sudar, Ivano Čepo i Karlo Althaller

U finišu prvog poluvremena Matoš je zabio drugi gol gostiju, koji je i usmjerio ovaj dvoboj.

Pola sata prije kraja Ponikve su preko Nikole Brajka smanjile zaostatak, ali su Kurilovčani uspjeli do kraja sačuvati svoja vrata i uzeti zalužene bodove. 

Kurilovec je upisao osmu pobjedu sezone te je s 30 bodova i dalje na drugoj poziciji ljestvice 3. HNL Središte, dok je Vinogradar novim slavljem zadržao sedam bodova prednosti na vrhu. Maksimir je s 3:1 izgubio kod Jaruna, a Mladost je identičnim rezultatom dobila Dugo Selo te je zadržala priključak s Kurilovčanima.

U idućem kolu u subotu 7. ožujka na Udarnik stiže Gaj Mače.

Podijeli