Novosti Sport Događanja

Kurilovec uzeo bod u derbiju kod Trnja i sačuvao lidersku poziciju

27.09.2020. / Damir Žbulj

Nakon uzbudljivog tjedna i slavlja u finalu Županijskog kupa protiv turopoljskog prvoligaša Gorice, nije se bilo lako nogometašima Kurilovca pripremiti za veliki nedjeljni derbi s Trnjem.

Bio je to okršaj lidera kod drugoplasirane ekipe do ovog sedmog kola, a momčad Perice Vidaka uspjela je pred 500-tinjak gledatelja odigrati bez pobjednika, čime je zadržala vodeće mjesto na ljestvici 3. HNL - Središte.

Najbitnije je bilo sačuvati svoju mrežu i Kurilovec je u tome uspio te se kući vratio s vrijednom bodom.

U početnoj postavi zaigrali su Debijađi, Ćosić, Šarić, Čurek, Spudić, koji se prije ovog dvoboja vratio u Kurilovec na posudbu iz Gorice, Tominac, Matoš, Čunčić, Muhar, Rajić i Sedlaček. Početkom nastavka je umjesto Ćosića ušao Vlatko Martinović, dok je Filip Hodak dobio posljednjih pola sata umjesto Spudića, no, rezultat se ove nedjelje u Trnju nije mijenjao.

"Sretan sam i zadovoljan zbog ovakvog raspleta, budući da smatram kako je za moj igrački razvoj najvažnije što više igrati. U Gorici sam posljednjih mjeseci jako puno naučio, vjerujem da sam i napredovao kao igrač i zato želim zahvaliti stručnom stožeru i svim suigračima. Međutim, situacija je takva da je konkurencija na mojoj poziciji velika, a budući da momčad igra dobro i ima dobre rezultate, logično je da se ne otvara previše prostora za mene," rekao je Spudić za službenu kupsku stranicu na odlasku iz Gorice.

"Odlazim u ozbiljan i kvalitetan trećeligaški klub, u poznato okruženje, kod trenera Perice Vidaka, koji radi izuzetno dobar posao. Gorici želim puno sreće u nastavku sezone, a ja vjerujem da ću se vratiti kao bolji i kompletniji igrač," poručio je 21-godišnji desni bočni velikogoričkog trećeligaša.

Kurilovčani su i dalje bez poraza, a na vrhu imaju dva boda prednosti ispred Jaruna i tri više od Trnja i Ponikvi.

U idućem kolu, u subotu 3. listopada od 15.45 sati, na Udarnik stiže Vrapče, koja je u prvih sedam kola skupilo sedam bodova.

(Foto: NK Trnje)

Podijeli