Novosti Sport Događanja

Kurilovec traži trenera: Perica Vidak pojačao trećeligaškog rivala

13.12.2020. / Damir Žbulj

Nakon što je krenula zimska pauza niželigaške sezone, što zbog završetka planiranog jesenskog rasporeda, što zbog prekida radi mjera protiv koronavirusa, turopoljskim nogometnom odjeknule su dvije 'bombe'.

Perica Vidak više nije trener našeg trećeligaša Kurilovca, dok Marko Pancirov više nije za kormilom Mraclina, člana jedinstvenog županijskog nogometnog natjecanja.

Vidak je odlučio prihvatiti ponudu NK Lučko, koji se trenutno također natječe u 3. HNL Središte, ali ima velike ambicije i nada se skorašnjem povratku u drugoligaško društvu, uz pomoć mladog, ali već dokazanog velikogoričkog nogometnog stratega.

Lučko je u ovom trenutku na šestom mjestu s 25 osvojenih bodova, devet manje od vodećeg Jaruna i osam od 'svog' Kurilovca, koji imaju i jednu utakmicu manje...

Kurilovec je pod njegovim vodstvom ostvario povijesne rezultate, pri samom vrhu je ljestvice, a ove sezone igrao je i osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa, kad je na Udarnik stigao Osijek, nakon što su prethodne dvije sezone na svom travnjaku namučili i Slaven Belupo i Istru 1961.

"Želimo zahvaliti našem treneru Perici Vidaku na svim lijepim trenucima koje nam je priuštio za vrijeme rada u Kurilovcu i želimo mu puno uspjeha u daljnjem radu," zahvalili je iz NK Kurilovec.

Trenerskim poslom počeo se baviti u omladinskoj školi HNK Gorica, razvojni put prošao je u radu s limačima, pionirima i juniorima, a rad i talent nagrađeni su u Kurilovcu, gdje je i on bio na 'posudbi' i gdje mu je jedna od zadaća bila i razvoj igrača za prvu ekipu turopoljskog prvoligaša.

-->> Gorica i Kurilovec dogovorili suradnju, Perica Vidak preuzima klupu trećeligaša

Iduća stepenica u njegovom stručnom razvoju bila bi uspješna drugoligaška epizoda, a u nekoj bližoj ili daljnjoj budućnosti Vidak se može nadati i prilici u nekom od naših prvoligaša.

Talenta, radne etike i ambicije Vidak sigurno ima i bit će zanimljivo pratiti u kojem će se smjeru razviti njegova trenerska karijera.

 

Marko Pancirov radio je odličan posao u Mraclinu, ali je na isteku dogovorene suradnje odlučio potražiti novi izazov, ali vjerojatno i bolju financijsku ponudu.

Mraclin je uveo natrag u JŽNL, a na kraju jesenskog dijela sezone na ljestvici je bio na fenomenalnom i pomalo senzacionalnom trećem mjestu, s dva boda manje od TOP-a iz Kerestinca i tri od vodećeg Samobora, koji ima i jednu utakmicu manje.

"Nakon više od dvije godine kvalitetne suradnje, Marko Pancirov nije produžio ugovor s našim klubom. Ovim putem želimo se javno zahvaliti za sve što je učinio za naš klub. Hvala za dobar i predan rad, pobjede, sreću i veselje. Vidimo se na sportskim terenima, a kao što je nogomet nepredvidiva igra, možda se sretnemo opet," oproštajna je poruka iz NK Mraclin. 

Mraclinci su na zimski predah otišli sa serijom od osam uzastopnih slavlja, a svakako dobar dio zasluga za to ide i treneru Pancirovu.

Možda će njegova buduća trenerska postaja biti u Kurilovcu? 

Podijeli