Novosti Sport Događanja

Kurilovčani utrpali devet komada Stupniku, Damir Grlić Cico i njegova Bistra ipak slavili u Mraclinu

29.04.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Kurilovca nisu imali milosti prema Stupniku u četvrtfinalu županijskog Kupa, natjecanja u kojem brane titulu.

Na gostovanju kod Stupnika čak su devet puta tresli mrežu suparnika te su na najbolji mogući način pokazali koja je razlika u kvaliteti između jedne od vodećih ekipa 3. HNL Središte i momčadi iz gornje polovice Jedinstvene županijske nogometne lige.

Marin Sudar načeo je domaćina već u drugoj minuti, a do kraja susreta zabio je još tri pogotka. Niko Tolj bio je dvostruki strijelac, a po jednom su precizni bili i Filip Dianežević te Marko Muhar i Leon Celčić, koji su u igru ušli u nastavku.

NK KURILOVEC: Nikola Beljan, Juraj Spudić, Antonio Ćosić, Matej Adžić, Niko Tolj, Luka Sedlaček (Antonio Bakula 46'), Filip Dianežević (Serigne Lo Pape 46'), Josip Marinić ( Filip Hodak 46'), Roko Krpan (Leon Celčić 55'), Ivan Rajić (Marko Muhar 55'), Marin Sudar.

 

Mraclin je pak pokazao kako se i u JŽNL igra dobar nogomet pa je na svojoj Grabi pošteno namučio trećeligaša Bistru.

Gosti su poveli tek u finišu prvog dijela, golom Božića, ali je ekipa Damira Milanovića pola sata prije kraja preko Filipa Onića stigla do izjednačenja. Ipak, nekoliko minuta kasnije Bistra golom Matoševića ponovno dolazi do prednosti, a ključni trenutak bio je autogol Dandića u 66. minuti.

U samoj završnici Petar Milatović zabija za 2:3, ali u posljednjih nekoliko minuta Bistra, koju je nedavno preuzeo Goričanin Damir Grlić, izdržala je pritisak.

Cico je bio pomoćnik Ivanu Prelecu u drugoj ekipi Dinama, ali su početkom travnja dobili otkaz.

Nije mu trebalo puno vremena da pronađe novi samostalni trenerski angažman.

Bistra je u 3. HNL Središte trenutno na 11. poziciji s 31 osvojenim bodom, tri više od Trešnjevke na 14. mjestu i četiri manje od sedmoplasiranog Maksimira.

NK MRACLIN: Sonny Boy Dražić, Robert Petravić, Domagoj Desput, Filip Onić, Josip Jurić, Mario Kos, Matej Skrbin (Josip Domitrović 32'), Bruno Dandić (Ivan Cerovski 73'), Hrvoje Koleš (Juraj Cvetnić 67'), Ladislav Roginić (Petar Milatović 73'), Hrvoje Šikić.

 

U polufinale Kupa NSZŽ ušli su još i Samobor i Vrbovec. HNK Gorica ove sezone ne sudjeluje u natjecanju, jer je mjesto u glavnom ždrijebu Hrvatskog nogometnog kupa zaslužila sjajnim rezultatima u posljednjih nekoliko sezona. U srijedu je turopoljski prvoligaš zaustavljan u polufinalu, kod Dinama, tek nakon produžetaka, s igračem manje od 49. minute dvoboja na Maksimiru.

 

(Foto: NK Mraclin)

 

Podijeli