Novosti Sport Događanja

Kup Snježane Ušić ponovno u rukama Mladostašica

13.09.2020. / Damir Žbulj

Igračice zagrebačke Mladosti obranile su naslov pobjednica Hrvatskog odbojkaškog kupa Snježane Ušić!

Kup Hrvatske za odbojkašice nosi ime prerano preminule legende hrvatske, ali i naše velikogoričke ženske odbojke, koja je neizbrisiv trag ostavila kao igračica i trenerica Azene.

Mladostašice su u finalu odigranom u dvorani Kreše Ćosića na zadarskom Višnjiku uvjerljivo svladale OK Kaštela, bez izgubljenog seta (25:17, 25:21, 25:13).

‘’Treba čestitati curama koje su igrale fenomenalno, i polufinale i finale. Čestitke i klubovima koji su omogućili treniranje svojim ekipama u ovim uvjetima u kojima jesmo. Nadam se da će se situacija uskoro popraviti i da ćemo u prvenstvu biti još bolji,’’  izjavio je trener HAOK Mladosti Leo Barić.

Kapetanica Katarina Pavičić ponijela je titulu najbolje igračice završnice: ‘’Utakmica je cijelo vrijeme bila pod našom kontrolom što je rezultat našeg napornog treniranja u posljednja dva mjeseca. Atmosfera je bila odlična usprkos, nažalost, praznim tribinama. Sretne smo i zadovoljne ovim rezultatom te jedva čekamo nove izazove kako u Europi tako i u domaćem prvenstvu. Ova nagrada je rezultat cijele ekipe jer bez njih to, naravno, ne bi bilo ni ostvarivo," naglasila je MVP Kupa Snježane Ušić.

‘’Na početku bih čestitao ekipi Mladosti koja je zasluženo pobijedila. Imali smo dogovor da agresivnom igrom osvojimo neke lake poene i usporimo njihovu igru. Nismo uspjeli i izgubili smo agresivnost, a s druge strane oni su malo viša ekipa i jača, eksplozivnija pa ih nismo uspjeli zadržati u bloku. Igrom sam općenito zadovoljan, ali servis, blok i obrana su bili nedovoljno kvalitetni da bismo parirali Mladosti na ovoj razini,’’ dodao je Zoran Grgantov, trener OK Kaštela.

Mladost su Zadru predstavljale Matić, Pavičić (12), Kačić Bartulović (8), Perić, Antunović, L. Štimac (2), Grbavica, Volmut (13), Popić (5), Kulić (15), Freund, Marković (1), I. Štimac i Tomić, a finale je zbog epidemioloških mjera održano bez gledatelja na tribinama.

(Foto: HAOK Mladost)

Galerija slika

Kup Snježane Ušić ponovno u rukama Mladostašica Kup Snježane Ušić ponovno u rukama Mladostašica Kup Snježane Ušić ponovno u rukama Mladostašica Kup Snježane Ušić ponovno u rukama Mladostašica Kup Snježane Ušić ponovno u rukama Mladostašica Kup Snježane Ušić ponovno u rukama Mladostašica

Podijeli