Novosti Sport Događanja

Krizmanić: Zadnja utakmica je pokazala širinu našeg kadra

22.02.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odradili su odličan posao u prošlom kolu HT Prve lige na gostovanju kod Lokomotive. Dodatno su učvrstili treću poziciju na ljestvici i nakon poraza Rijeke u Osijeku imaju čak 11 bodova prednosti ispred četvrtoplasiranih Riječana, uz jednu odigranu utakmicu više.

Nakon nekoliko dvoboja odigranih u zgusnutom ritmu, Goričani napokon imaju cijeli tjedan da se pripreme za idućeg suparnika. U nedjelju od 15 sati na Gradski stadion stiže Istra 1961.

Treneru Oreščaninu dobro će doći i trening susret u utorak od 14.30 sati protiv Kustošije, ekipe iz sredine drugoligaške ljestvice.

Priliku će sasvim sigurno dobiti igrači iz drugog plana, kao i oni koji su nedavno stigli u klub pa još uvijek love natjecateljski ritam, kao što su veznjak Junior Martinsson Ngouali, napadač Sylvanus Nimely i lijevi bek Cheick Keita, koji je dobio prve minute u okršaju s Lokosima.

"Imam jako puno razloga za zadovoljstvo, jako sam sretan i zbog dečki i zbog svih u klubu. Ovo je rezultat zajedničkog rada i razmišljanja i veliki poticaj za dalje u smislu samopouzdanja."

"Svi igrači su odradili svoju ulogu, i u prvom i u drugom poluvremenu," istaknuo je strateg Gorice.

"Vidio sam jako puno stvari koje će nam koristiti za budućnost. Vidio sam Goricu s identitetom, pogotovo u posljednjih pola sata i mislim kako bismo to trebali ponavljati u idućim utakmicama."

Puljani su na samom dnu ljestvice, ali su u posljednja četiri međusobna dvoboja s Goricom ostali neporaženi, tri puta u prvenstvu i jednom u prijateljskom dvoboju.

"Svaka utakmica ima svoju priču i kontekst. Istru nismo pobijedili u zadnje tri utakmice, bore se za opstanak. Oni ne igraju loše, neće ih rezultat. Sigurno nas očekuje jedan zahtjevan dvoboj," naglasio je Oreščanin.

"Hvala na pohvalama, Bila je teška utakmica, ali i naša dobra partija. Dobro je za mene i što sam zabio i što sam asistirao," na skromnom je engleskom pokušao pojasniti svoje dojmove Matar Dieye, koji je protiv Lokomotive i zabio gol i asistirao Mitroviću.

Ponovno je sjajan posao odradio i 'domaći dečko' Krešimir Krizmanić: "Bilo je sve samo ne rutinski. Nismo baš dobro ušli u utakmicu, ali nam je puno pomogao taj gol iz prekida i stvari su tada krenule na naš mlin. Treba pohvaliti sve igrače, pogotovo one koji su ušli s klupe. Na kraju su upisali i golove i asistencije..."

"Protiv Rijeke neke stvari u ofenzivnom dijelu nisu baš bile najbolje i to smo sada pokušali popraviti. Zabili smo tri gola, sačuvali mrežu."

"Bio je gust raspored, ali ova zadnja utakmica je pokazala širinu našeg kadra. Tko god je uskočio u momčad nije bilo problema i to je jako dobra stvar," naglasio je branič turopoljskog prvoligaša.

Gostovanjem Osijeka u Varaždinu u petak otvara se 23. kolo HT Prve lige, u subotu Šibenik dočekuje Lokomotivu, a 'jadranski derbi' igraju Rijeka i hajduk. U nedjelju još Slaven Belupo igra na Maksimiru kod Dinama.

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 21 +30 48
2. Osijek 22 +19 48
3. Gorica 22 +18 43
4. Rijeka 21 -1 32
5. Hajduk 20 -3 26
6. Šibenik 22 -4 25
7. Varaždin 22 -14 22
8. Slaven Belupo 20 -5 21
9. Lokomotiva 21 -20 18
10. Istra 1961 21 -20 14

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli