Novosti Sport Događanja

Krizmanić: Mi smo ovaj put realizirali svoje šanse

08.12.2020. / Damir Žbulj

Krešimir Krizmanić u posljednje vrijeme nije dobivao previše prilike trenera Dambrauskasa, no, domaći velikogorički dečko krenuo je u početnoj postavi Kup okršaja s Lokomotivom.

Posljednji nastup u goričkom dresu imao je još u listopadu, na gostovanju kod Dinama, dobio je u mjeseca dana kasnije osam minuta u velikom slavlju hrvatske U-21 reprezentacije nad Litvom, a prvenstvene utakmice sa Šibenikom, Varaždinom, Lokomotivom i Slaven Belupom odgledao je s klupe.

U osmini finala Kupa Matthew Steenvoorden bio je prekomandiran na poziciju defenzivnog veznjaka, dok je njegovo mjesto na stoperskoj poziciji, u paru s Jovičićem, pripalo 20-godišnjem Krizmaniću.

"Bila je ovo jako teška utakmica, teža nego što je bila ona nedavno u prvenstvu. Bilo je puno šansi i s jedne i s druge strane, ali mi smo realizirali svoje, dok oni svoje nisu."

"Mislim da su bili puno ofenzivniji nego u prošloj utakmici. Puno su prijetili, često su dolazili pred naš gol. Ali, mi smo zabili tri, a oni nisu i to je bilo to," jasno je poručio talentirani branič Gorice.

U subotu na Gradski stadion stiže trenutno vodeća ekipa hrvatskog prvenstva i glavni konkurent Dinamu u borbi za naslov prvaka. Gorica vreba iz sjene na trećoj poziciji ljestvice.

"Osijek je u fenomenalnoj formi od kad im je došao trener Bjelica, ali i mi isto igramo jako dobro," najavio je Krizmanić, koji će sasvim sigurno biti i u početnoj postavi protiv Osijeka, jer Steenvoordena neće biti zbog tri žuta kartona. 

DUGO SAM ČEKAO...

Slavlje nad Lokosima i plasman u četvrtfinale Kupa dugo će pamtiti i Senegalac Matar Dieye. Doveden je kao zamjena za sunarodnjaka Cherifa Ndiayea, no, tek je sada postigao svoj prvijenac. Do sada nije baš opravdao angažman u turopoljskom prvoligašu, međutim, možda će ovaj pogodak biti prekretnica...

"Osjećam se odlično, zabio sam prvi gol, dugo sam na njega čekao! Naporno sam radio i burno smo ga proslavili svi zajedno. Dobio sam priliku, iskoristio i ovo će biti važno za moju karijeru tu u Gorici. Ovdje se jako dobro osjećam, svi su dobri prema meni, puno su mi pomogli," naglasio je u odličnom raspoloženju senegalski napadač.

Njegovi golovi bit će itekako potrebni Gorici, a nadamo se kako će nastaviti zabijati već u subotu u mrežu Osijeka, kao i 20. prosinca na Poljudu, kad je na rasporedu posljednja ovogodišnja utakmica prije skraćene zimske pauze.

Nastavak ove izazovne sezone predviđen je već za 23. siječnja, kad u goste stiže Dinamo. 

 

Podijeli