Novosti Sport Događanja

Kriza se nastavlja: Gorica ispustila pobjedu na Šubićevcu

02.10.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice uspjeli su u Šibeniku prekinuti seriju od pet uzastopnih prvenstvenih poraza, ali na Šubićevcu nisu uspjeli slaviti, iako su od završnice prvog poluvremena imali rezultatsku prednost...

Trener Igor Angelovski i dalje je bez službene pobjede na klupi turopoljskog prvoligaša i ova sezona mogla bi biti poprilično izazovna za sve u klubu. Gorica i Rijeka su na dnu ljestvice sa samo šest osvojenih bodova, no, Goričani imaju i utakmicu manju s Hajdukom, koju će odigrati krajem listopada.

Utakmicu u Šibeniku 'unakazio' je sudac Fran Jović, koji je apsolutno prestrogo pokazao drugi žuti karton i isključio Juricu Pršira u 55. minuti, što je uvelo dodatnu nervozu na među igrače na travnjaku...

 

Dvoboj na Šubićevcu je u prvih desetak minuta ponudio puno akcije, s nekoliko dobrih prilika na obje strane terena, ali bez promjene početnog rezultata.

Promjenu na semaforu nagovijestio je Josip Mitrović, koji u 37. minuti nije uspio svladati Rogića, međutim, dvije minute kasnije Toni Fruk nije imao milosti...

Započeo je akciju, Austrijanac Prokop pronašao ga je povratnom loptom, a Fruk je topovskim udarcem zakucao loptu u mrežu.

Ponovno je Goricu boljeg rezultata koštala neefikasnost, jer da je Deni Jurić u samoj završnici realizirao 'zicera' i da se na predah otišlo s dva pogotka prednosti možda bi i konačni ishod bio pozitivniji.

Šibenik nije iskoristio brojčanu prednost, a od 73. minute snage su na terenu bile ponovno poravnate, nakon što je Arai brzinski zaradio dvije javne opomene. Ali, Šibenik je desetak minuta prije kraja ipak stigao do pogotka i vrijednog boda. Delić je poslije sjajnog prodora, u kontaktu s Jovičićem, izborio kazneni udarac te ga je i uspješno realizirao.

Domaćin je u završnici mogao i do potpunog preokreta, pucao je Mina, ali se Banić istaknuo dobrom intervencijom.

U sudačkoj nadoknadi zasluženo je drugu javnu opomenu zaradio i Edin Julardžija, kojemu je to već drugo ovosezonsko isključenje i od dolaska iz zagrebačkog Dinama mladi ofenzivac nije se pokazao kao neko pojačanje za Goricu.

Trener Angelovski će svoju prvu pobjedu tražiti u idućem kolu, kad na Gradski stadion stiže Rijeka.

Nevjerojatno, bit će to pravi derbi začelja, između dva kluba koji su ove sezone prikupili najmanje bodova.

 

 

Standings provided by SofaScore

 

 

(Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Podijeli