Novosti Sport Događanja

Košarkaši u Zaboku: Izabrali smo pravi put i imamo svoju viziju

26.09.2020. / Damir Žbulj

Gotovo savršeno bilo je otvaranje nove premijerligaške sezone za košarkaše Gorice. Veći dio utakmice su demolirali Split, a tek su nepotrebno u završnicu unijeli malo nervoze. Gosti su uspjeli smanjiti zaostatak, no, u konačnici tek ublažiti poraz...

Sesar je sve u svemu mogao biti zadovoljan, a kvalitetu i snagu njegova ekipa imat će priliku pokazati ove subote na gostovanju u Zaboku.

"Čeka nas vrlo teška utakmica. Zabok je jedna jako dobra ekipa koja ima odličnog trenera, igraju vrlo agresivno s puno trke i angažmana. Mi imamo kvalitetu da im se suprotstavimo, ali moramo biti fokusirani svih 40 minuta. Protiv Splita imali smo opuštanje zadnjih 10 minuta, ali takve oscilacije su očekivane s obzirom na to da je tek početak prvenstva," najavio je strateg Gorice.

Uz već standardno dobrog Mazalina, solidne partije na otvaranju sezonu pružili su i novi igrači, od Kalajžića i Uljarevića pa do Ljubičića i Batura.

"Novi igrači sjajno su se snašli u novoj sredini, marljivo rade i treniraju i potrebno je sad neko vrijeme da se uspostavi hijerarhija u momčadi. Uvježbavamo stare i nove akcije i zapravo sve ide po planu. Također pazimo da se igrači pristojno ponašaju te da adekvatno predstavljaju klub i grad Veliku Goricu," piše službena klupska stranica.

Ako se 'po jutru dan poznaje' mogli bismo ove sezone vidjeti puno dobrih stvari od goričkih košarkaša...

“Izabrali smo pravi put i imamo svoju viziju. Radimo u skladu s relativno skromnim financijskim uvjetima. Nema nikakvih zakulisnih igara, samo rad i poštenje. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti. Znamo koji su naši limiti, ali intimno vjerujemo da ih možemo ovakvim radom probiti. Limiti i jesu da se probijaju," zaključio je Sesar.

U prvom dvoboju drugog kola Zadar je na svom terenu, uz ograničen broj gledatelja na tribinama, u završnici stigao do pobjede nad Cibonom, dok je Adria Oil Škrljevo bilo uvjerljivo kod Hermes Analitice.

Dvoboj Zaboka i Gorice na rasporedu je od 19 sati, dok u ranijem terminu igraju Dubrava Furnir i Vrijednosnice Osijek te Šibenka i Sonik Puntamika. U nedjelju Split dočekuje sinjski Alkar. 

Atraktivna partija Goričana u prvom kolu protiv Splita nije prošla nezapaženo niti u Hrvatskom košarkaškom savezu, koji je akcije Kapuste i Mašića, Mazalina te Kapuste i Mazalina uvrstio u deset najboljih prvog kola HT Premijer lige.

Podijeli