Novosti Sport Događanja

Klasnić u rizičnoj skupini: Molim vas, nemojte ignorirati situaciju i držite se pravila

20.03.2020. / Damir Žbulj

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić rođen je u njemačkom Hamburgu, ali mu je otac iz našeg turopoljskog kraja, gdje je često i sam znao navratiti.

Zbog zdravstvenih problema morao je ranije od očekivanog prekinuti svoju profesionalnu sportsku karijeru, a zbog teške bolesti, ali i pogrešne dijagnoze liječnika Werdera, bio je do sada primoran na tri transplantacije bubrega.

Klasnić je jedan od onih koji se nalazi u izuzetno rizičnoj skupini, ako oboli od koronavirusa...

Preko društvenih mreža poslao je jasnu poruku vezanu uz svjetsku pandemiju ove opasne COVID-19 bolesti

Pozvao je sve ljude da se drže propisanih pravila...

"Jedan sam od onih koji spadaju u rizičnu grupu. Nažalost, moj imunosni sustav nije tako dobar kao tvoj, što je sigurno posljedica moje tri translatacije bubrega. Molim te, nemoj ignorirati novonastalu situaciju i pokušaj se držati pravila," istaknuo je Klasnić na Instagramu.

U siječnju je napunio 40 godina.

"Liječnici i bolničko osoblje dosegnuli su svoj limit, nemojmo im stvarati još više nepotrebnog posla," poručio je bivši napadač Vatrenih, koji je u hrvatskom dresu upisao 41 nastup i zabio 12 golova.

Podršku su mu između ostalih pružili i bivši kapetan Hrvatske Darijo Srna, tenisač Ivan Dodig te brojni drugi prijatelji i pratitelji.

Jednom je kao član reprezentacije zaigrao u prijateljskom dvoboju protiv Radnika u Velikoj Gorici, a bio je i dio naše nacionalne izabrane vrste na Europsko prvenstvu 2004. u Portugalu, na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj dvije godine kasnije te na Euru u Švicarskoj i Austriji 2008. godine, kad je ušao u nogometnu povijest kao prvi igrač na jednom takvom velikom natjecanju s transplantiranim bubregom.

U klupskoj karijeri je osim za Werder Bremen, nastupao i za FC St. Pauli, gdje je i počeo svoj nogometni profesionalni put te za francuski Nantes, engleski Bolton i Mainz 05, gdje je i zaključio karijeru.

Podijeli