Novosti Sport Događanja

Klaf senzacionalno šokirao Dinamo na Maksimiru: Čestitam svojim igračima na lavovskoj borbi!

16.07.2021. / Damir Žbulj

Naš Kurilovčanin Dean Klafurić nije mogao niti sanjati bolji start na klupi Slaven Belupa, u svom trenerskom debiju u HT Prvoj ligi!

Na Maksimiru je slavio 2:0 pobjedu, golovima neuništivog Ivana Krstanovića i Brune Bogojevića.

Klafurić je najavio kako na ovaj dvoboj njegova ekipa, a i on sam, dolaze po iskustvo, ali i pokazati što su radili na pripremama i koje su njihove kvalitete.

Savršeno su odradili taj zadatak!

"Hvala svima na čestitkama, ali ja bih prije svega čestitao svojim igračima, na lavovskoj borbi, na discipliniranoj igri, na izvršavanju taktičkih zadataka i na kraju na pobjedi! Imali smo i sreće, ali sreća prati hrabre," poručio je odmah nakon slavlja Klaf.

"Znali smo kako jedino možemo igrati protiv Dinama, veselili smo se utakmici, jer smo znali da je ona za nas jedno veliko 'bogatstvo', pogotovo zbog mladih igrača. Znali smo da u ovom dvoboju možemo samo dobiti, bez obzira na konačni rezultat! Na kraju je i on bio pozitivan!"

"Prilagodili smo se Dinamu, samo tako smo mogli doći do ovog uspjeha. Pokušali smo svesti njihove šanse na najmanju moguću mjeru i u tome smo donekle i uspjeli. Imali smo i mi svoje prilike, možda nam je nedostajalo malo hrabrosti, pogotovo u prvom poluvremenu..."

"Mislim da smo u konačnici sve jako dobro odradili!"

"Znali smo da će u nastavku biti opasniji, pogotovo zbog igrača koje su uveli u igru. Dinamo je bio kvalitetniji, kod nas se pojavio zamor, ali naša disciplina i zajedništvo, naša borbenost, doveli su nas do ključnog pogotka," pojasnio je Klafurić.

"Mi se sigurno još kompletiramo, ali imamo mlade igrače i oni su naše bogatstvo. Možda ne bi bilo dobro da nekakvim neplaniranim dovođenjem njima zatvorimo prostor. Oni imaju veliki potencijal."

"Klupska Uprava i ja surađujemo jako dobro i zajednički ćemo odlučiti što je najbolje za klub. Cilj je razvoj tih mladih igrača, ali i rezultat to mora pratiti. Imamo još puno za raditi, ne treba sada stvarati nekakvu euforiju. Trebamo se veseliti pobjedi, igrači ovo zaslužuju proslaviti, ali već od sutra moramo biti fokusirani na iduću utakmicu. Imamo još puno prostora za popraviti našu igru," istaknuo je za kraj.

Kurilovčanin u dresu Dinama, Dario Špikić, niti u ovoj utakmici bio niti na klupi. 

Slaven Belupo je na svom 37. gostovanju kod Dinama stigao do tek druge pobjede. Prvi puta su slavili prije gotovo 17 godina!

Gorica svoju utakmicu prvog kola igra u subotu od 21 sat na Rujevici kod Rijeke. 

 

(Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

 

Podijeli