Novosti Sport Događanja

KK Gorica i KK Velgor dogovorili suradnju, Mazalin pozvao navijače na iduće utakmice

30.09.2019. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice u ponedjeljak od 20 sati na splitskim Gripama otvaraju novu sezonu HT Premijer lige, i to tamo gdje su zaključili prošlu, porazom u trećoj utakmici prvog kruga doigravanja za naslov prvaka.

U godini kad je klub proslavio 50. rođendan ostvareni su sjajni rezultati, koji će biti temelj za nove uspjehe velikogoričke košarke.

Na nedavnom pripremnom slavljeničkom turniru Goričani su u finalu dobili Zadar te su pokazali kako će imati kvalitetu za ravnopravnu borbu sa svim ekipama u domaćem natjecanju.

Najbolji pojedinac tog turnira (MVP) bio je Lovro Mazalin, koji je u Gorici oživio svoju karijeru te se sada nada kako će iz utakmice u utakmicu sve više napredovati, kako bi opravdao titulu jednog od najvećih talenata hrvatske košarke.

Josip Sesar puno mu je u tome pomogao...

"Što je bilo, bilo je. To je iza mene i uopće više ne gledam na to. Mislim da sam u Gorici napravio jako dobar korak i da sam krenuo dalje s jedne stabilne stepenice. Hvala treneru Sesaru i Gorici, jer mi daju jako puno samopouzdanja, što se vidi i u igri. Hvala i svim suigračima, jako sam sretan i baš mi je drago, uživam u košarci..."

"Što sam prije propustio sad ću nadoknaditi i krenuti korak po korak, svaku iduću stepenicu."

"Ima vremena za sve, a ono što je najvažnije je da ulažem u sebe, puno treniram, cijelo ljeto sam bio u dvorani," naglasio je Mazalin.

Lovro je izuzetno zahvala tip igrača, koji je odličan u oba smjera, a osim što je izvrstan finišer, ima sjajne predispozicije za razigravanje suigrača.

"Sa svojim fizikalijama u domaćem prvenstvu mogu igrati i na pozicijama četiri i pet, ali trener mi stvarno daje mogućnost puno kreacije u igri, kako ne bih izgubio svoj identitet. Volim puno trčati, volim kreirati drugima, a to sve danas mogu i s pozicije 'četvorke'. Danas je takva košarka da svi igraju sve. Prije sam s tim imao problema, a danas mi je svejedno, jer znam da mogu igrati na bilo kojoj poziciji."

Mazalin se nada kako će u novoj sezoni imati i još glasniju podršku s tribina: "Imamo kvalitetnu ekipu s puno želje i volje za svakom utakmicom. Možemo svakoj ekipi raditi probleme ove sezone. Nadam se kako ćemo i na domaćim utakmicama imati što veću podršku navijača."

KK GORICA I KK VELGOR DOGOVORILI SURADNJU

Veliki pomak za velikogoričku košarku dogodio se proteklog vikenda, kad je u Gradskoj dvorani predstavljena suradnja KK Gorica i KK Velgor u razvoju mladih talenata.

Ujedinjenim snagama osiguran je veći broj termina u goričkim dvoranama, posložena je trenerska hijerarhija, a radom omladinskog pogona koordinirat će Ivan Perinčić.

Viziju razvoja goričke košarke, uz veliki aplauz brojnih okupljenih roditelja i djece, predstavio je predsjednik kluba Duško Radović. Silvije Jenkač prezentirao je operativnu strukturu omladinske škole, a Hani Istanbuli jedva je uspio nabrojati sve termine i dvorane koje će klub imati na raspolaganju. Ivan Perinčić zahvalio se na ukazanom povjerenju, a roditeljima i mladim košarkašima su predstavljeni novi i stari treneri: Branimir Pavić, Danijel Jukić i Dado Sadžak.

(Foto: KK Gorica)

Podijeli