Novosti Sport Događanja

Karlovac nadigrao Goricu i smanjio zaostatak na ljestvici

31.03.2018. / Damir Žbulj

Nakon domaće pobjede nad Sesvetama rukometaši Gorice nisu uspjeli doći do novog pozitivnog rezultata u Ligi za ostanak. U drugom kolu, na gostovanju u Karlovcu, upisali su uvjerljiv poraz rezultatom 33:28 (15:13).

Susret je bio u potpunosti izjednačen do same završnice prvog dijela. Marjanović je u 27. minuti zabio za 13:13, ali Goričani do predaha više nisu pronašli put do mreže, a Perajica je osigurao domaćinu dva pogotka viška na poluvremenu.

Karlovac je u nastavku 'dodao gas' i u potpunosti zasluženo stigao do slavlja. Sredinom drugog poluvremena razlika je na semaforu bila i sedam golova pa je bilo jasno kako će bodovi ostati u Gradu na četiri rijeke. U završnici se pojavila lažna nada, Gorica je imala napad za 'minus tri', ali je vratar domaćih Karić riješio sve dileme.

Ivan Laljek je bio najefikasniji s devet pogodaka, no, sedam ih je zabio u prvom dijelu. Marjanović i Ćavar dodali su po šest golova, Žarković i Ceković svaki po tri, a Matić je jednom bio precizan. Sladoljev je imao sam pet obrana, Lončar i Dijanić nisu uspjeli zaustaviti niti jednu loptu suparnika. 

Sesvete su pobjedom kod Metalca (24:22) preskočile Goricu na ljestvici, koja je trenutno na četvrtom mjestu s 12 bodova, jednim više od Karlovca. Zamet i Umag igrat će 4. travnja.

U idućem kolu gorički rukometaši na svom terenu 11. travnja dočekuju trenutno vodeći Zamet. 

Liga za ostanak, 2, kolo:
HRK Karlovac - HRK Gorica 33:28 (15:13)

HRK Karlovac: Radočaj 1 obrana, Karić 7 obrana, Glumac 0 obrana; Kordić, Hadrović, Capan, Perajica 8, Milovac 1, Šnajder 5, Frketić 3, Bačić, Crnković 2, Sudarić 6, Ostarčević 1, A. Obranović 4, Smojver 3.

HRK Gorica: Nikola Lončar 0/8 obrana, Josip Dijanić 0/6 obrana, Tomislav Sladoljev 5/24 obrane; Hrvoje Ceković 3/4, Ivan Borić, Luka Marjanović 6/9, Ivan Laljek 9/16, Ivan Matić 1/1, Jakov Pušić, Josip Nedić, Davor Ćavar 6/9, Ozren Vučićević, Ivan Žarković 3/5, Marko Goršeta, Tomislav Barišić, Stipan Šimunović.

(Foto: HRK Karlovac)

Podijeli