Novosti Sport Događanja

Karate klub Velika Gorica na najjačem svjetskom turniru: Nedostajalo je i malo sportske sreće za medalju, ali smo skupili bodove za Svjetsko prvenstvo

10.07.2024. / Damir Žbulj

Natjecateljsku sezonu Karata klub Velika Gorica zaključio je nastupom na najjačem svjetskom turniru za mlađe uzraste, koji se održao u Poreču.

"U Poreču se tradicionalno održava jedan od pet Youth League turnira, a ove godine se okupio rekordan broj natjecatelja, njih više od 3700 iz 74 države iz cijelog svijeta," pojasnio nam je trener i čelnik kluba Goran Živković.

Ovaj turnir u Poreču za U-14, U-16, U-18 i U-21 kategorije je i jedan od četiri turnira koji se po odluci stručnih stožera naše reprezentacije boduje za nastup na Svjetskom prvenstvu, sredinom listopada u Veneciji.

"Također, moram napomenuti da je ovaj turnir kategorizirani turnir Hrvatskog olimpijskog odbora za mlađe uzrasne kategorije," dodao je Živković.

Karate klub Velika Gorica je u Poreču imao 12 svojih boraca: "Ukupno smo jako zadovoljni nastupima naših članova, no, nažalost je nedostajala medalja. Nekoliko naših boraca je bilo na dobrom putu, ali je nedostajalo i malo sportske sreće. Na jednom ovako velikom turniru na kojem je prosječno po kategoriji preko 80 natjecatelja iz cijelog svijeta, treba uz kvalitetu imati i malo sportske sreće."

"Od ukupno 193 natjecatelja koji su nastupili iz Hrvatske, samo su osvojene četiri medalje, što opet govori puno o veličini i snazi ovog turnira."

Najdalje je došla Ema Jukić u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma. Bila je slobodna u prvom kolu, nanizala je tri pobjede protiv predstavnica Italije, Egipta i Nizozemske, ali je u četvrtfinalu poražena od suparnice iz BiH te kasnije nije dobila šansu za repasaž.

"Uz Emu, odlične nastupe su imali i Vito Hulina u kadetima do 57 kilograma, Nikola Huzjak u kadetima iznad 70 kilograma te David Lovrinović u kadetima do 70 kilograma. Sva trojica nakon prolaza u tri borbe, gube u četvrtoj i tako završavaju turnir, jer njihovi protivnici nažalost kasnije gube pa i oni ostaju bez repasaža. Mia Čunčić u uzrastu U14 do 47 kilograma i Lucija Kirinić u juniorkama do 48 kilograma pobjeđuju u prvom kolu, no nažalost gube u drugom..."

Još su nastupili Katja Braica, Ema Filković, Nika Mirosavljević, Noel Jeromić, Petar Krešimir Krmpotić i Luka Lukačić, koji završavaju svoj nastup porazom u prvom kolu.

"Snaga ovoga turnira je ravna konkurenciji Svjetskog prvenstva, a mislimo da je sve jasno kada kažemo da za osvajanje medalje treba nastupiti u sedam borbi," istaknuo je Živković pa dodao:

"Natjecatelji za ovu razinu trebaju biti izuzetno kvalitetni, fizički spremni te naravno imati i malu dozu sportske sreće da bi napravili rezultat u obliku medalje. Mi smo zadovoljni borbama, jer smo u puno kategorija skupili vrijedne bodove za Svjetsko prvenstvo koje se u listopadu održava u Veneciji, i to za uzrast kadeta, juniora i U21. Još su ostala dva kvalifikacijska turnira u rujnu, nakon čega ćemo znati putnike na ovo veliko natjecanje, a naši borci su u vrhu u nekoliko kategorija."

Za Karate klub Velika Gorica slijedi kratki predah u srpnju, a pripreme za novu sezonu počinju na samom početku kolovoza.

Galerija slika

Karate klub Velika Gorica na najjačem svjetskom turniru: Nedostajalo je i malo sportske sreće za medalju, ali smo skupili bodove za Svjetsko prvenstvo

Podijeli