Novosti Sport Događanja

Kapetan produljio vjernost: Svaki dan smo napredovali i klub i ja, nisu to prazne riječi

08.10.2020. / Damir Žbulj

Kapetan Kristijan Kahlina produljio je ugovor s Goricom do ljeta 2024. godine. Naravno, to ne znači da će sjajni čuvar mreže ostati još toliko u redovima turopoljskog prvoligaša, jer Kahlina je već ovog ljeta izrazio želju za dodatnim iskorakom, no, ponuda će sada morati biti konkretnija i izdašnija.

"Dogovorili smo se, sretni smo i ja i klub, a to je najvažnije. Pokušat ću i dalje davati sve od sebe u ovom dresu, kao i uvijek dosad, a ciljevi su nastaviti svoj niz i pokušati ući u Europu, što je u ovom trenutku i realan cilj, s obzirom na to kako smo krenuli u prvenstvo..."

U Gorici je Kale već 1500 dana, a upisao je 151 službeni nastup, posljednji u srijedu u Sesvetama, nakon kojeg je osiguran plasman u osminu finala Kupa.

"Moja gorička priča zapravo je počela nesrećom mog kolege Tonija Šuškovića, u to vrijeme prvoga golmana Gorice. Ozlijedio se nakon drugog kola prvenstva i u klubu su tražili nekoga da pokrpa rupu u toj situaciji. Kontaktirali su mene, našli smo se i sve dogovorili, a ja u trećem kolu još nisam imao pravo nastupa, pa sam debitirao 7. rujna u Sesvetama. Na istom terenu na kojem sam, evo, odigrao i posljednju u nizu, 151. utakmicu za Goricu."

"Sjećam se te prve utakmice, kako ne... Bio sam prilično potresen nakon tog poraza 2-1. Ipak sam došao s nešto više razine, iz prve slovenske lige, očekivao sam od sebe da ću odmah raditi razliku, a na kraju se dogodio poraz. Baš pamtim kako sam bio tužan, utučen kad sam došao doma. Dobro pamtim i još jednu utakmicu u Sesvetama, koju smo dobili. U sezoni u kojoj smo osvojili drugu ligu igrali smo tamo tri kola prije kraja i pobijedili 1:0, što nam je praktički osiguralo ulazak u prvu ligu. Da smo tu izgubili, teško bismo došli do prve lige. Ovako nam je kolo poslije bio dovoljan bod doma protiv Šibenika, što smo i uzeli u onom nezaboravnom potopu," poručio je na potpisivanju novog ugovora.

Kahlina je u ove četiri godine strahovito napredovao pa ga se u posljednje vrijeme često spominje i u kontekstu reprezentacije.

"Svaki dan sam napredovao ja osobno, ali i klub. Nisu to prazne riječi, nego činjenice. Prve sezone došli smo do kvalifikacija s Cibalijom, nismo prošli. U drugoj sezoni osvojili smo titulu i ušli u prvu ligu. U trećoj smo bili sjajni, na korak do Europe. U četvrtoj, drugoj prvoligaškoj, koja je uvijek najteža, do kraja smo se stabilizirali, a ove sezone želimo napraviti korak dalje. Nismo mogli sanjati bolji start, skupili smo 16 bodova u sedam kola i prošli dva kola Kupa, no tako sad treba i nastaviti..."

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius sretan je ovakvim raspletom: "Izuzetno smo sretni i ponosni što naš kapetan ostaje s nama još četiri godine. Najduže je u klubu od svih igrača iz trenutačnoga kadra, bilo nam je jako važno zadržati ga ovdje što je duže moguće. Imali smo puno upita za njega ovog ljeta, bio je blizu odlaska iz kluba, a ušao je u posljednju godinu ugovora. Zato je ovo bio pravi trenutak za ovakav dogovor, budući da bi sljedećeg postao slobodan igrač. Sretni smo što je Kristijan odlučio da je Gorica i dalje pravi klub za njega, s kojim može ciljati na još više domete u budućnosti.Zadovoljni smo s početkom sezone i zadržavanje najvažnijih igrača u klubu poruka je svima da mislimo ozbiljno. Vjerujem da ova sezona može biti fantastična," naglasio je Litavac.

Goricu nakon reprezentativne pauze očekuje gostoanje kod Dinama na Maksimiru, 18. listopada, u izravnom derbiju za vrh HT Prve lige.  

Podijeli