Novosti Sport Događanja

Kalajžić na pripremama reprezentacije, Bikovi primili 'stotku' u Poljskoj: Nadam se da ćemo ih nadigrati na domaćem terenu

23.11.2021. / Damir Žbulj

Igrač Gorice Mate Kalajžić nalazi se na pripremama hrvatske košarkaške reprezentacije, koja se u Zagrebu priprema za nadolazeće utakmice početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U četvrtak je od 20.45 sati na rasporedu dvoboj sa Slovenijom, dok tri dana kasnije Hrvatska gostuje u Finskoj.

Kalajžić se zahvaljujući svojim partijama u dresu Gorice izborio za mjesto među 15 odabranih izbornika Veljka Mršića, a nadamo se kako ćemo ga vidjeti i na parketu Draženovog doma.

Bez Kalajžića u sastavu Bikovi su gostovali u Poljskoj u petom kolu Alpe Adria Cupa protiv ekipe iz Dabrowe Gornicze i nisu se dobro proveli.

Izgubili su 20 poena razlike, primili su čak 100 poena, no, nisu ostali bez izgleda za prolazak u četvrtfinale ovog regionalnog srednjoeuropskog natjecanja.

Treba 'samo' istog suparnika dobiti na svom terenu i bit će to dovoljno za prolazak skupine.

U redovima Gorice izvrstan je bio Dino Cinac s 24 poena i 5 skokova. Borna Kapusta je ubilježio još jedan double-double učinak sa 16 poena i 12 asistencija, dodao je i šest skokova. Marko Baković je upisao 13 poena, a Emil Savić se zaustavio na 10 koševa.

"Odradili smo jedno teško gostovanje. MKS je jedna kvalitetna poljska ekipa koja je na početku sezone pucala na sam vrh poljskog prvenstva, ali su u sezonu krenuli dosta loše. Oni se sada dižu, a mi smo naletjeli na njih razigrane gdje su šutirali 60 posto za tri poena gotovo kroz cijelu utakmicu. Bilo je jako teško pobijediti ti ih na njihovom terenu i ja se nadam da ćemo ih nadigrati na domaćem te da ćemo slavljem osigurati prolazak dalje," nada se Cinac.

'Uzvrat' je u petak u Gradskoj sportskoj dvorani...

"Prije svega moram čestitati ekipi Dabrowe Gornicze. Oni su danas bili bolja ekipa. Imali su više energije, a tricu su šutirali s 50 posto preciznosti. Bilo nam se teško braniti kad protivnik ima takav postotak vanjskog šuta. Čestitam im još jednom na pobjedi, čestitam i mojoj ekipi na borbi i vidimo se za tri dana u Gorici,”  zaključio je strateg Goričana Bože Radoš.

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Galerija slika

Kalajžić na pripremama reprezentacije, Bikovi primili 'stotku' u Poljskoj: Nadam se da ćemo ih nadigrati na domaćem terenu

Podijeli