Novosti Sport Događanja

Kahlina zaključio transfer u bugarski Ludogorec, Gorica zaradila još jedan milijun

10.06.2021. / Damir Žbulj

Kristijan Kahlina zaslužio je status legende Gorice svojim sjajnim nastupima, posvećenosti treninzima, radu i svom vratarskom pozivu.

Zaslužio je i dobar inozemni transfer, kojeg je ove godine i ostvario.

Otišao je krajem veljače na posudbu Ludogorec, pomogao u osvajanju desetog uzastopnog naslova prvaka Bugarske, zadovolji svoje nove poslodavce, dogovorio se oko uvjeta i sada se mirno može posvetiti pripremama pod vodstvom trenera Valdasa Dambrauskasa i krenuti u pohod na plasman u Ligu prvakai osvajanje novih trofeja. 

Iskusni Kale krajem idućeg mjeseca će napuniti 29 godina, ulazi u najbolje razdoblje svoje karijere i sigurni smo kako će još dodatno napredovati na velikoj sceni.

"Veliko hvala svim ljudima u klubu i oko njega. Svoj klub, svoj dom napuštam s velikim osmijehom na licu i ponosom u srcu. Iza mene ostaje pet prelijepih sezona i 151 uzastopni prvenstveni nastup," oprostio se od Velike Gorice i Turopolja, gdje je u proteklih gotovo pet godina izgradio svoje vratarsko ime.

Gorica bi na temelju ovog transfera trebala zaraditi oko milijun eura, otprilike isto koliko i na prodaju Cherifa Ndiayea u Tursku.

Rekordni transfer i dalje ostaje onaj Iyayija Atiemwena u Dinamo, koji je bio oko dva i pol milijuna eura, dok su prema nekim procjenama oko dva milijuna u Gorici dobili na račun prodaje Farouka Miye u Konyaspor, kao i  Darija Špikića i Marijana Čabraje, također u Dinamo.

 

(Foto: HNK Gorica)

 

 

 

Podijeli