Novosti Sport Događanja

Kahlina: U novoj sezoni moramo biti zadovoljni i igrom i osvojenim bodovima!

14.08.2020. / Damir Žbulj

Nikad kraće, točnije tri tjedna, trajala je pauza između kraja prošle i početka nove prvoligaške sezone u Hrvatskoj. Prekid natjecanja zbog koronavirusa poremetila je planove svim sportašima diljem svijeta pa tako i nogometašima u Lijepoj našoj. Vremena za odmor bilo je malo i sad se treba brzinski vratiti u ritam natjecateljskih utakmica...

Prvo je na redu gostovanje u Varaždinu, u petak od 20 sati...

"Vremena nije bilo puno, okupili smo se nakon kratkog odmora u ovim izazovnim vremenima za svaki klub na svijetu, ne samo u Hrvatskoj. I mi se moramo adaptirati na sve to i prilagoditi svoje treninge. Mislim da imamo dobru i pozitivnu atmosferu i da smo uzbuđeni zbog utakmice," rekao je na otvaranju trener Dambrauskas.

Utakmice županijskog Kupa, protiv Lukavca i Save Strmec, poslužile su kao dobra priprema.

"Igrali smo protiv niželigaša, ali su nam otežali život. Bilo nam je bitno doći do finala i tkao izboriti nastup u Kupu Hrvatske i iduće sezone. Ostvarili smo prvi cilj i sad se moramo koncentrirati na prvi idući susret."

"Varaždin je prošlu sezonu zaključio u sjajnoj formi, možda i najboljoj od svih klubova u ligi. Ostvarili su puno pozitivnih rezultata i protiv najboljih ekipa u Hrvatskoj. Jasan je njihov stil igre, koncentrirani su na obranu, traže prilike u kontranapadima. Imaju dobre igrače za takav nogomet, a priznanje ide i njihovom treneru Toplaku, koji ih koristi na pravi način."

"Moramo biti koncentrirani, ne smijemo im ostavljati prostora, ne smijemo gubiti lopte i tako im stvarati prilike za kontre. U posljednjoj utakmici smo izgubili od njih, ali mislim kako smo zaslužili više. Nismo iskoristili svoje prilike, a dobili smo gol iz penala kojeg je teško objasniti i izgubili smo. Nismo bili zadovoljni rezultatom, ali smo znali kako smo odigrali za nešto više. Znamo kako oni igraju, znamo kako mi želimo stvoriti svoje prigode i to ćemo pokušati ponovno napraviti. Momci su naporno trenirali ovaj tjedan, očekujem puno pozitivnih stvari i ulazimo u dvoboj razmišljajući kako se iz Varaždina vratiti s tri boda," analizirao je litavski strateg.

Kadar se nije puno promijenio u odnosu na prošlu sezonu. Golubickas se oporavio od neugodne ozljede čeljusti koju je zadobio odmah nakon povratka nogometu u lipnju, napadač Ognjen Mudrinski ostaje na posudbi još godinu dana, još za vrijeme pauze stigao je vratar Ivan Banić, a dva pojačanja trebala bi biti desni bek Albi Doka i krilo Josip Mitrović.

Klub su napustili Maks Juraj Ćelić, Michal Maslowski, Ivan Čović, Patrik Periša i Martin Maloča, dok je Martin Šroler poslan na jednogodišnju posudbu u Inter, koji će ove sezone igrati drugoligaški nogomet.

"Zadržali smo igrače koje smo željeli zadržati, jezgra momčadi je snažna i sad samo pridodajemo igrače. Nova dva igrača, branič Doka i ofenzivac Mitrović, dobro se uklapaju u naš stil igre. Obojica imaju jako lijepu budućnost u Gorici..."

Prijelazni rok traje jako dugo, očekuje se odlazak nekih igrača, prije svih Kristijana Lovrića, najboljeg strijelca i asistenta, ali i Kristijana Kahline, koji je nedavno i sam potvrdio kako je željan novih izazova i dodatnog iskoraka u svojoj karijeri.

Kapetan je još uvijek ovdje i u Varaždinu će opet predvoditi svoju ekipu.

"Ono što mi je specifično je da sezona kreće ovako brzo. Ipak, u posljednja dva, tri kola više nismo imali realnih izgleda za izlazak u Europu pa je intenzitet tada već malo bio pao. Mislim da nam je odmor dobro došao i da smo sada spremni pokazati ono najbolje od nas."

Postavljeni ciljevi klupske Uprave prije godinu dana nisu ostvareni, Gorica nije napredovala na ljestvici u odnosu na premijernu prvoligašku sezonu, nije izborila izlazak u Europu. Dambrauskas je u veljači doveden da ekipa napravi taj iskorak, no, pod njegovim vodstvom ipak nisu ostvareni željeni rezultati. U novoj sezoni neće imati puno vremena pokazati i dokazati kako je upravo on pravo rješenje za Goricu...

Imperativ pobjede u Varaždinu nameće se sam od sebe!

"Trener je već rekao, mogli smo biti zadovoljni s igrom nekim utakmicama u kojima nismo pobijedili, no, sad moramo biti zadovoljni i s igrom i s osvojenim bodovima," jasno je poručio Kahlina pa dodao:

"Gorica je manje više ista ekipa kao i prošle sezone. Varaždin nisam previše pratio, tko je sve ostao, tko je otišao, tko je došao. Imali su dosta igrača na posudbi, koji su imali značajnu ulogu u momčadi. Mislim da smo favoriti, ne treba od toga bježati. Imamo kvalitetu da se borimo za Europu i u ovakvim utakmicama moramo ići 100 posto na pobjedu i vjerovati u to!"

"Mislim da smo podignuli razinu igre i samopouzdanja. Vidjelo se to nakon pauze zbog korone, posebno protiv 'velikih' klubova. Imali smo i protiv 'manjih' dobrih utakmica, ali ne toliko rezultatski dobre. Moramo tako nastaviti! Bio je to period prilagodbe na novog trenera, na njegove zahtjeve, a sada na terenu moramo prikazati što smo usvojili," naglasio je za kraj!

Gostovanje Gorice kod Varaždina prva je utakmica nove prvoligaške sezone, u subotu (17.55 sati) Rijeka dočekuje Šibenik, povratnika u najviši razred hrvatskog nogometa, dok je Osijek domaćin Slaven Belupu (20.05 sati). Nakon što je Istru 1961 spasio ispadanja Ivanu Prelecu istekao je ugovor pa u nedjelju neće voditi momčad na Poljudu kod Hajduka (17.55 sati).

Španjolski vlasnici Baskonia-Alaves još uvijek nisu donijeli ključne odluke u sportskom i poslovnom sektoru kluba pa tako nije još poznato hoće li velikogorički strateg ostati ili otići iz Pule.

Prvo kolo će zaključiti Dinamo i Lokomotiva, u nedjelju na Maksimiru od 20.05 sati.

Goričani i u drugom kolu moraju na gostovanje, u Koprivnicu kod Slaven Belupa, dok će prvi puta na svom travnjaku igrati krajem kolovoza protiv Šibenika.

Sve utakmice se prema odluci IO HNS-a, zbog aktualne epidemiološke situacije u Hrvatskoj, igraju bez navijača na tribinama!

Podijeli