Novosti Sport Događanja

Kahlina pun samopouzdanja prije Hajduka: Idemo dati sve da usrećimo naše navijače

01.10.2020. / Damir Žbulj

Na posljednja četiri gostovanja u Velikoj Gorici Splićani su teren Gradskog stadiona napuštali pognutih glava. Tri prvenstvena dvoboja i prošlogodišnji okršaj u osmini finala Kupa na Gradskom stadionu posebno će pamtiti navijači Gorice, koji će ponovno imati priliku s tribine dati vjetar u leđa turopoljskom prvoligašu....

Upravo je publika u Gradskom vrtu prošlog vikenda u Osijeku domaćinu sigurno dala dodatni motiv da u završnici dođe do sva tri boda.

"Navijači su se vratili na stadion, napravili su jako lijepu atmosferu i mogu reći da je bilo stvarno prekrasno igrati u tom okruženju. Po mome mišljenju odigrali smo jednu dobru utakmicu, gledatelji su mogli vidjeti pravu 'fajtersku' utakmicu, kakva se i najavljivala s obzirom na to da smo došli u Gradski vrt kao druga momčad prvenstva, a oni su sve ambiciozniji. Mislim da se ova utakmica s pravom nazivala derbijem," osvrnuo se Kristijan Kahlina na prvi ovosezonski prvenstveni poraz.

Kapetan Gorice se još jednom istaknuo sjajnim intervencijama, ali i fenomenalnom ljudskom gestom, kad je nakon dvoboja razveselio male navijače Osijeka i počastio ih pizzom.

"Žalit ćemo za propuštenim u Osijeku, pogotovo zato što smo oba gola primili u sudačkim nadoknadama, ali moramo dignuti glavu i krenuti dalje. To smo, uostalom, već i učinili. Dolazi nam Hajduk na naš stadion, sad se treba pripremiti za taj izazov, za ono što nas čeka. I dalje smo u vrhu, u prvih šest kola odradili smo praktički sve što smo zacrtali, čak i malo više od toga," prenosi službena klupska stranica.

Okršaj s Hajdukom u subotu je na rasporedu od 19.05 sati.

"Protiv Hajduka idemo na pobjedu! Imamo samopouzdanja, dobra smo momčad, što smo pokazali čak i u tom porazu u Osijeku, s protivnikom koji je jako, jako dobar, koji se iz tjedna u tjedan pojačava transferima čak i pomalo nerealnima za hrvatski nogomet. Vjerujemo u sebe, imamo kvalitetu i idemo dati sve što možemo da usrećimo naše navijače," zaključio je Kahlina.

Bez obzira na to što je u posljednja dva susreta, doma s Istrom i u Osijeku, osvojila tek jedan bod, Gorica je i dalje na ljestvici na drugoj poziciji, s jednakim brojem bodova kao Dinamo, ali i jednom odigranom utakmicom više. Hajduk ima tri boda manje, ali u pet nastupa...

U petak sedmo kolo HT Prve lige otvaraju Lokomotiva i Istra 1961 (18 sati). U subotu još od 17 sati Osijek gostuje u Šibeniku.

U nedjelju Varaždin čeka Dinamo, a Slaven Belupo gostuje u Rijeci.

HT Prva liga:
1. Dinamo 5 +11 13
2. HNK Gorica 6 +6 13
3. Hajduk 5 +4 10
4. Osijek 6 +1 10
5. Varaždin 6 -5 7
6. Rijeka 4 -2 6
7. Slaven Belupo 5 -1 4
8. Šibenik 6 -3 4
9. Istra 1961 6 -4 4
10. Lokomotiva 5 -7 4

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli