Novosti Sport Događanja

Kahlina i Dambrauskas pokorili Bugarsku

05.05.2021. / Damir Žbulj

Legenda i rekorder HNK Gorica Kristijan Kahlina i bivši trener Valdas Dambrauskas odradili su odličan posao u bugarskom Ludogorecu!

Dovedeni su ove zime u redove tamošnjeg velikana iz Razgrada kako bi pomogli klubu da stigne do povijesne desete uzastopne titule prvaka i to su na kraju i ostvarili!

Četiri kola prije kraja doigravanja za naslov Ludogorec je s 3:1 dobio Beroe i tako na vrhu stigao do nedostižne prednosti ispred CSKA iz Sofije i Lokomotiva iz Plovdiva.

Kahlina je apsolutni rekorder po broju uzastopnih nastupa za Goricu, bio je ključna karika i u osvajanju Druge HNL, ali i sjajnih rezultata u HT Prvoj ligi protekle dvije i pol sezone, prije nego je krajem veljače ipak pronašao zadovoljavajući inozemni angažman.

Službeno je u Ludogorec otišao na posudbu do kraja sezone i tehnički je još uvijek igrač Gorice, ali sasvim je izgledno kako je zadovoljio svoje nove poslodavce i kako će u Bugarskoj ostati još neko vrijeme i kako će pod Dambruskasovim vodstvom pokušati izboriti Ligu prvaka i ostvariti trag u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

Kvalitetu za to sigurno ima!

Litavski strateg samo je potvrdio ono što smo mi u Velikoj Gorici već saznali, kako je odličan trener i vjerujemo kako je naslov prvaka Bugarske i njemu samo jedna od stepenica u njegovoj karijeri.

Kahlina je po dolasku u Ludogorec čak pet puta sačuvao svoju mrežu te je nakon sjajnih nastupa u dresu Gorice samo potvrdio kako se radio o jednom od najkvalitetnijih hrvatskih golmana i kako zaslužuje biti barem među kandidatima za mjesto čuvara mreže i u hrvatskoj reprezentaciji, iza trenutno neprikosnovenog Dinamovca Livakovića.

HNK Gorica bi na temelju odštete za svoju vratarsku legendu trebala na kraju sezone dobiti oko milijun eura.

 

 

Podijeli