Novosti Sport Događanja

Judo inkluzija: Veliki Fuji - Pinky turnir i odlična predavanja povodom Svjetskog dana juda

25.10.2019. / Damir Žbulj

U povodu obilježavanja Svjetskog dana juda, koji se diljem svijeta slavi 28. listopada, velikogorički judo klub za osobe s invaliditetom Fuji priredit će nekoliko zanimljivih aktivnosti u sklopu projekta Judo inkluzija.

U subotu će se u dvorani u Zagrebačkoj 3 s početkom u 10.30 sati održati prigodni turnir Fujijevaca, kojima će se priključiti i judoke iz Pinkyja.

"Dođite, navijajte, a ako ste dovoljno hrabri, možete se probati i boriti u modificiranim judo borbama s našom ekipom. Ali pazite se jer mi treniramo redovito," poručili su u najavi.

Nedjelja je rezervirana za dva sjajna predavanja s izvrsnim predavačima, Slavišom Radićem i Renatom Barić.

Slaviša će od 10 sati pričati o zanimljivim judo temama, od filozofije i povijesti juda pa do 'tisuću zašto, tisuću zato' u judo svijetu...

Renati je specijalnost sportska psihologija i njeno predavanje počinje oko 13.30 sati.

"Zadatak će joj biti pojasniti kako se opustiti prije važnih natjecanja ili ispita, a očekujemo i odgovor na pitanje zašto smo sami sebi najveći neprijatelji," pojasnili su iz kluba.

Predavanja su otvorena za javnost ali je potrebna prijava na email adresu elektroničke pošte jkosi.fuji@gmail.com zbog ograničenog kapaciteta dvorene na adresi šetalište Franje Lučića 15 u Velikoj Gorici.

Projekt Judo inkluzija sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Podijeli