Novosti Sport Događanja

Jovičić kapetanski najavio okršaj sa Šibenikom na Gradskom stadionu: Prihvaćamo ulogu favorita!

22.07.2022. / Damir Žbulj

Bio je ovo buran tjedan za nogometaše Gorice, njihovog trenera, ali i predsjednika Črnka, koji je zbog utakmice u Osijeku čak morao na sastanak kod predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića, gdje je poslana jasna poruka "podrške sudačkoj organizaciji, svim sucima i sudačkoj Komisiji..."

Nažalost, ponovno je u cijeloj toj priči Gorica zakinuta, a nije se to dogodilo po prvi puta.

Osijek je uzeo sva tri boda pogotkom iz nepostojećeg kaznenog udarca, a što je još žalosnije, dosuđen je nakon intervencije iz VAR sobe i na sugestiju Ivana Bebeka.

Sudac Čuljak u potpunosti se pogubio, podijelio je i nekoliko nepotrebnih kartona, a među njima je i bio i Aleksandar Jovičić, koji je 'skrivio' kontroverzni penal u Gradskom vrtu.

"Što je bilo, bilo je, Ne treba se previše vraćati na Osijek, jer nas čeka nova utakmica. Šibenik će biti težak suparnik, koji ima dosta novih igrača. Bit će dosta teško, paklene vrućine i moramo biti strpljivi i ne žuriti. Igra se 90 minuta i mislim da uz pravi pristup i uz našu prepoznatljivu igru prihvaćamo ulogu favorita i nadam se da bodovi ostaju u Gorici," istaknuo je gorički kapetan i produžena ruka trenera Toplaka na travnjaku.

Uz Jovičića, opomene su 'zaradili' i Golubickas, Keita, Krizmanić, Mitrović i Steenvoorden.

U subotu od 18.55 sati na Gradskom stadionu gostuje Šibenik, a neće to biti laka utakmica, ni za gledanje, a kamoli za igranje.

"Šibenik je dosta izmijenio momčad u odnosu na prošlu sezonu. Iskreno, nisam ih gledao protiv Rijeke, ali sam čitao da su bili jako dobri. Sigurno će nam to biti dodatni motiv, da se pokažemo u što boljem svjetlu. Stigao im je Duje Čop, iskusni napadač koji će nam biti velika prijetnja."

"Mislim da trebamo objeručke prihvatiti tu ulogu favorita, ući u utakmicu maksimalno ozbiljno i na kraju pobijediti," uvjeren je Jovičić, kojem se sviđa ideja da Gorica preko tjedna igra prijateljske utakmice, u kojima će se igrači iz drugog plana pokušati nametnuti.

"U takvim utakmicama su igrači pod većim povećalom trenera, da pokažu sve najbolje što znaju. I kroz treningu mogu skrenuti pažnju na sebe, ali utakmica je nešto sasvim drugo..."

U subotnjem sastavu sigurno neće biti Edina Julardžije, koji će zbog izravnog crvenog kartona u Osijeku propustiti dvije utakmice, a mora platiti kaznu od pet tisuća kuna.

U svom debiju u dresu turopoljskog prvoligaša na terenu je bio tek nekoliko trenutaka.

Nedostajat će i Joey Suk, koji i dalje ima problema s ozljedom, a novopridošli Moussa Wague iz Barcelone još nije u potpunosti fizički spreman za natjecateljske dvoboje.

U petak igraju Istra i Varaždin, u subotu još i Slaven Belupo i Dinamo, dok će u nedjelju Osijek gostovati kod Lokomotive. Derbi Hajduka i Rijeke odgođen je zbog europskih nastupa klubova.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli