Novosti Sport Događanja

Jovičević dolazi s Dinamom proslaviti titulu: Imao sam u Gorici predivno djetinjstvo

20.06.2020. / Damir Žbulj

Poslije 103 dana prvoligaški nogomet vraća se u Veliku Goricu! Nakon pauze zbog pandemije koronavirusa Gorica je prve tri utakmice igrala na gostovanjima, upisala remi u Koprivnici, pobjedu u Zaprešiću i poraz u Osijeku, dok ove subote od 21.05 sati na Gradski stadion dolazi Dinamo, lider HT Prve lige, aktualni prvak, kojem je potrebna pobjeda u ovom kolu kako bi i matematički obranio šampionsku titulu.

Zanimljivo kako će na klupi zagrebačkih Plavih biti Igor Jovičević, koji je dio svog djetinjstva proveo upravo u Velikoj Gorici. Svoje prve nogometne korake napravio je u Radniku, kojeg je jedne sezone trenirao njegov nedavno preminuli otac Čedo, legenda Dinama.

"Rođen sam u Petrovoj bolnici, ali kad sam imao dvije ili tri godine preselili smo u Veliku Goricu. Išao sam ovdje i u osnovnu školu, zaista sam imao predivno djetinjstvo. U Gorici sam živio do Univerzijade, kad smo se preselili na Črnomerec. Možda je i to isto neki znak, da u Velikoj Gorici ostvarim pobjedu koja bi značila osvajanje prvenstva," istaknuo je strateg hrvatskog prvaka, koji je za vrijeme ove pauze od nogometa preuzeo posao od Nenada Bjelice, a nakon što je nekoliko sezone uspješno radio s Dinamovim juniorima.

Gorica i Jovičevićev Dinamo nedavno su odigrali na Maksimiru pripremnu utakmicu, u kojoj je turopoljski prvoligaš stigao do slavlja. Nažalost, u službenim prvoligaškim utakmicama protekle dvije sezone Goričani u međusobnim susretima nisu uzeli niti jedan bod...

Dinamovci će ove subote na Gradskom stadionu biti posebno motivirani: "Bit će teška utakmica, znajući kakve fizičke predispozicije ima njihova momčad. Uvijek su neugodan suparnik, 'osjetili' smo ih i u pripremnoj utakmici ovdje u Maksimiru i s te strane želimo revanš. S druge strane pobjedom želimo osigurati naslov prvaka i to je za nas velika motivacija. Osjećamo da smo spremni, dižemo se u formi..."

Gorica nakon poraza u Osijeku protiv izravnog konkurenta za Europu za petim mjesto zaostaje ogromnih deset bodova, sedam kola prije kraja ove turbulentne sezone, koju su obilježile i trenerska smjena Sergeja Jakirovića i pauza zbog koronavirusa. Na vrhu ljestvice Dinamo trenutno ima 19 bodova više od Rijeke i okruglih 20 ispred Hajduka. Novi naslov prvaka sigurno će proslaviti, prije ili kasnije, bilo bi lijepo kad bi Gorica dobrom igrom i pozitivnim rezultatom odgodila tu neizbježnu feštu Dinamovaca za neko iduće kolo. 

(Foto: GNK Dinamo Zagreb)

Podijeli