Novosti Sport Događanja

Još jedan Iračanin sa švedskim državljanstvom stigao u Goricu: Mislim kako će mi nogomet u Hrvatskoj odgovarati

09.08.2023. / Damir Žbulj

Novi igrač Gorice je 27-godišnji veznjak Abdullah Talal Hameed, koji u redove turopoljskog prvoligaša stiže kao slobodan igrač, a posljednji klub bio mu je mađarski Zalaegerszeg.

Abdullah je iračkog porijekla, ali ima i švedsko državljanstvo, gdje je i krenuo s nogometom.

"Sretan sam što je sve napokon finalizirano. Motiviran sam za nastupe u novom klubu," rekao je na predstavljanju pa dodao kako je već bio u Lijepoj našoj, u Crikvenici, Splitu i nekoliko puta u Zagrebu.

"Hrvatska je jako lijepa zemlja," sa smiješkom je istaknuo.

Igrao je u Sloveniji, u Taboru iz Sežane: "Pratio sam i tada sve što se događa u Hrvatskoj. Imali smo nekoliko igrača na posudbi iz Hajduka. Bilo je to jedno dobro iskustvo, ali jedva čekam da zaigram u hrvatskoj ligi, mislim da će mi više odgovarati! Jer, ovdje se igra dobar nogomet, tehnički napredniji."

"U Mađarskoj sam imao problema s ozljedama i nije sve ispalo kako sam očekivao. Ali, takav je život. Sada sam spreman!"

"Cilj mi je dokazati se u ovom klubu, dokazati se navijačima Gorice i naravno - pobjeđivati. Želim pomoći na bilo koji način, a što se tiče mojih osobnih ciljeva, želim se izboriti za mjesto u reprezentaciji i radujem se novim izazovima."

Hameed je s nogometom krenuo u Mjällbyju, nastupao je za mlađe kategorije IFK Hässleholma i Kristianstada, dok se kao mladić uputio u svoj Irak, gdje je igrao za klub Al-Quwa Al-Jawiya. Promijenio je dosta klubova u Švedskoj, igrao je u Mađarskoj, Austriji i Sloveniji, međutim, nadamo se kako će u ovdje ipak ostaviti dublji trag.

U Gorici je već igrao jedan Iračanin sa švedskim državljanstvom...

"Ne znam osobno Jiloana Hamada. Ali, on je veliko nogometno ime u Švedskoj. Također je irački reprezentativac i jako dobro znam o kakvom se igraču radi."

Abdullah igra na poziciji lijevog krila i na leđima će nositi broj 99, a potpisao je na godinu dana, što je sasvim dovoljno vremena da vidimo hoće li se pokazati kao pojačanje ili kao još jedan stranac 'prolaznik' u našem turopoljskom prvoligašu. 

 Utakmica četvrtog kola protiv Rijeke na Gradskom stadionu je odgođena pa će Hameed priliku za prvi službeni nastup imati 19. kolovoza u Osijeku. 

Standings provided by Sofascore

 

 

Podijeli