Novosti Sport Događanja

Jesen za pamćenje u Lomnici, Vukovini i Kučama, zadovoljni mogu biti i u Buševcu i u Obrezini

24.11.2021. / Damir Žbulj

Iako su poraženi u svom posljednjem ovogodišnjem nastupu u Jedinstvenoj županijskoj ligi, nogometaši Lomnice odigrali su pod vodstvom legendarnog Štefa Deverića polusezonu za pamćenje.

Nakon što su prošlu sezonu bili pri dnu ljestvice u novoj su se stvari posložile na pravi način. Trebalo je vremena da ekipa profunkcionira, ali nakon uvodna tri izgubljena dvoboja krenuo je fantastičan niz od čak 11 utakmica bez poraza, od čega devet slavlja i dva remija.

Neodlučeno bi završilo i u zadnjem nastupu kod Jaske Vinogradar da sudac Cikojević nije u drugoj minuti sudačke nadoknade utakmice u Jastrebarskom nije dosudio kazneni udarac za domaće, kojeg je realizirao Vračević.

No, bez obzira na ovaj rezultat, Lomničani mogu biti ponosni na ostvaren i uspjeh i poziciju jesenskog 'viceprvaka', do koje su dogurali s 29 osvojenih bodova.

U Jastrebarskom su nastupili Josip Pogledić, Filip Gršić, Marko Dijanežević, Hrvoje Skupnjak, Kristian Arbanas, Luka Mandura, Josip Ćurić, Leonardo Mostarlić, Luka Bubalo, Zvonimir Čizmadija, Leon Grgić te Josip Grdenić i Karlo Arbanas, koji su ušli s klupe. Među rezervama su ostali Trputec, Cindrić i Štuban.

Glavna 'udarna igla' ekipe bio je Mandura, koji je u prvom dijelu sezone zabio čak 13 golova, od čega tri iz penala, i trenutno se nalazi na četvrtom mjestu ljestvice strijelaca. Gršić je dodao četiri, po dva su postigli Kristian Arbanas, Goran Mihovljanec i Leonardo Mostarlić, dok su se jednom u listu strijelaca upisali Karlo Arbanas, Belčić, Bubalo, Ćurić, Drmić i Skupnjak.

Najviše je ove jeseni pogađao Radovanić iz Bregane, koji je precizan bio 17. puta.  

Identičan učinak od 29 osvojenih bodova, pet manje od lidera Naftaša iz Ivanića, ostvario je i Ban Jelačić iz Vukovine, koji itekako može biti zadovoljan i pozicijom na ljestvici i ostvarenim rezultatima, ali i uspjesima svojih juniora, koji su osvojili Kup NSZŽ, dok su u nastavku natjecanja ispali od vršnjaka Hrvatskog dragovoljca.

Jelačić je u 15 odigranih utakmica ostvario osam pobjeda, pet remija i tek dva poraza. U zadnjem kolu prije zimske pauze uspjela je ekipa iz Vukovine pod vodstvom Stefana Rajića slaviti kod fenjeraša u Mičevcu s minimalnih 0:1, golom Saše Sabljaka u 77. minuti. Iskusni branič i pomoćni trener Gorice je u igru ušao s klupe, na početku drugog poluvremena, te je na najbolji mogući, svojim prvi pogotkom, pokazao kako je još uvijek pravi majstor niželigaških nogometnih travnjaka. Najefikasniji je bio Josip Miletić sa šest komada.

U posljednjem nastupu u početnoj postavi bili su Davor Sakač, Marko Rovišan, Ivan Landeka, Miron Memić, Josip Mihanović, Filip Harambašić, Mateo Nikić, Josip Miletić, Mateo Maslač, Jurica Čumpek i Antoni Prizmić. U nastavku su, uz Sabljaka, ušli još i Nezirović i Matić, dok su na klupi ostali Marković, Antonio Nikić, Marko Rajić i Filip Zagorec.

Za jedan bod slabiji učinak imao je Turopoljac iz Kuča, koji je pod vodstvom Marka Pancirova također imao fantastičnu nogometnu jesen, bez obzira na poraz u zadnjem kolu kod Zrinskog u Farkaševcu.  

Kučani su i vodili od 29. minute, kad je precizna bio Leon Jaki, no, domaćin je ekspresno izjednačio, a do slavlja je stigao u drugoj minuti sudačke nadoknade, golom Kerepa. Pancirov sigurno nije bio zadovoljan konačnim ishodom, ali je već nekoliko puta naglasio kako je uvjeren da Turopoljac ima najbolju momčad u ovom rangu natjecanja i sigurno se može očekivati kako će njegova ekipa na proljeće krenuti u juriš na sam vrh.

Sjajan je bio i Josip Mlinarić, koji je protivničke mreže tresao 11 puta, Tomislav Horvat je dao šest komada, a Jaki se nakon dvije utakmice suspenzije vratio svojim četvrtim golom sezone.

U zadnjem nastupu ove jeseni igrali su Mario Zagorac, Stjepan Martinić, Dario Iličić, David Gogić, Mijo Jandriš, Leon Jaki, Tomislav Šutalo, Matija Čaić, Vjekoslav Lučić, Mislav Čunčić i Tomislav Horvat u prvih 11, dok su u drugom poluvremenu ušli Stjepan Đuračić i Ivan Markulin.

Polet iz Buševca u nastavak sezone ući će s osme pozicije, ali i s 23 osvojena boda, samo šest manje od Lomnice i Jelačića, koji su prvi pratitelji vodećem Naftašu.

Prije zimske pauze slavili su kod Kupe iz Pokupskog, koja baš poput Klasa nije u prvih 15 kola ostvarila niti jednu, jedinu pobjedu.

Na igralištu Meštrice prvi gol je zabio Zvonimir Matušin, dok je na konačnih 0:2 za momčad koju vodi Mario Paviša postavio Marko Župetić. Bilo je to šesto slavlje Poleta, uz pet remija i četiri poraza pa se u Buševcu dobrim rezultatima mogu nadati i na proljeće. Bruno Šestak sa sedam i Matušin sa šest golova predvodili su napad Poleta ove jeseni...

U redovima Kupe i Klasa nema tog optimizma, jer se pokazalo kako su jednostavno preslabi za ovu razinu nadmetanja, bez obzira na nekoliko solidnih partija i dobrih utakmica.

Tablica na kraju ipak ne laže.

U skladu sa svojim mogućnostima prvi dio sezone odradila je i Mladost iz Obrezine, koja se na ljestvici nalazi tik iznad momčadi iz Pokupskog i Mičevca, no, prikupila je sjajnih 17 bodova, uz pet pobjeda, dva remija i osam poraza. Posljednji je došao na gostovanju kod jesenskog prvaka Naftaša u Ivaniću, ali su Mladostaši s Renatom Župetićem na klupi itekako namučili svog suparnika, bez zamjena i sa samo dva igrača među rezervama.  

Ivan Hercigonja je u 28. minuti izjednačio rezultat na 1:1, ali je domaćin ipak do poluvremena otišao na dva pogotka razlike. Međutim, kad je Franjo Periša u 70. minuti zaradio drugi žuti karton i isključenje, gosti iz Obrezini postižu još jedan gol. Dario Sudec unio je malo nervoze u redove Naftaša, no, lider iz Ivanića je ipak uspio još jednom poentirati i zasluženo slaviti 4:2.

Hercigonji je to bio već deveti gol sezone, Sudec je pet puta tresao protivničke mreže pa se i od njih može očekivati da nastave u tom ritmu.

Većina turopoljskih klubova je u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi ove jeseni sjajno odradila posao i zaista se njihovi navijači mogu radovati sve što ih čeka u proljetnom nastavku!

JŽNL, 15. kolo
NK Vatrogasac (Z) - NK Dinamo Jakovlje    0:2    
NK Jaska Vinogradar Jastrebarsko - NK Lomnica    1:0    
NK Zrinski - NK Turopoljac    2:1    
NK Rakov Potok - NK Bregana    1:0    
ŠNM NK Naftaš Ivanić - NK Mladost Obrezina    4:2    
NK Kupa (P) - NK Polet (Bu)    0:2    
NK Sloga Križ - NK Strmec    0:1    
NK Klas (M) - NK Ban Jelačić (V)    0:1

JŽNL
1    ŠNM NK Naftaš Ivanić    15    10    4    1    41    17    +24    34    
2    NK Lomnica    15    9    2    4    30    17    +13    29    
3    NK Ban Jelačić (V)    15    8    5    2    24    12    +12    29    
4    NK Turopoljac    15    8    4    3    35    18    +17    28    
5    NK Bregana    15    7    5    3    35    20    +15    26    
6    NK Vatrogasac (Z)    15    7    4    4    34    19    +15    25    
7    NK Strmec    15    7    3    5    24    27    -3    24    
8    NK Polet (Bu)    15    6    5    4    29    23    +6    23    
9    NK Rakov Potok    15    6    4    5    32    31    +1    22    
10    NK Dinamo Jakovlje(-1)    15    6    2    7    24    23    +1    19    
11    NK Sloga Križ    15    5    2    8    37    36    +1    17    
12    NK Jaska Vinogradar Jastrebarsko    15    4    5    6    19    21    -2    17    
13    NK Zrinski    15    5    2    8    30    33    -3    17    
14    NK Mladost Obrezina    15    5    2    8    27    33    -6    17    
15    NK Kupa (P)    15    0    3    12    6    43    -37    3    
16    NK Klas (M)    15    0    2    13    7    61    -54    2

Podijeli