Novosti Sport Događanja

Jeličić uoči gostovanje Gorice kod Jakirovog Dinama: Probat ćemo nešto 'iščarabirati', u ovoj utakmici taktika je najmanje bitna

03.02.2024. / Damir Žbulj

U nedjelju od 17.15 na zagrebačkom Maksimiru Gorica gostuje kod Dinama, u dvoboju 21. kola SuperSport HNL-a...

Još uvijek se rado sjećamo prošlog međusobnog dvoboja, kad je turopoljski prvoligaš po prvi puta u povijesti uspio pobijediti Dinamo, ali sada je to već daleka prošlost. Ekipa Dinka Jeličića je u posljednjih pet utakmica osvojila jedan bod i ne nalazi se u idealnoj situaciji.

Međutim, daleko od idealne situacije je i aktualni hrvatski prvak, koji pod vodstvom Sergeja Jakirovića, ne igra bajno. Trenutno je na trećoj poziciji na ljestvici s 37 bodova, četiri manje od Hajduka i vodeće Rijeke, ali i utakmicom manje.

I Dinamo i Jakir imat će protiv Gorice veliki motiv, no, ulogu favorita trebat će opravdati na maksimirskom travnjaku.

"Čeka nas izuzetno zahtjevna utakmica, protiv protivnika na kojem se teško vaditi, ali mi smo u situaciji u kojoj moramo sve napraviti da zaustavimo jedan negativna niz. Momci su predano radili i idemo napraviti sve da se vratimo u naše gabarite i da pružimo jednu kvalitetnu izvedbu, što smo veći dio sezone prikazivali," poručio je trener Gorice.

Uz ozlijeđene Ndockyta i Majstorovića te suspendiranog Mrzljaka, u ovom kolu Raspopović odrađuje kaznu zbog žutih kartona, a neće biti niti Vujnovića, koji je protiv Lokomotive ranije morao napustiti teren i neće biti spreman za nedjelju. Možda će priliku dobiti makedonski veznjak Lazarov, koji je nedavno stigao iz Rudeša.

"Skraćen nam je roster, ali ćemo probati nešto 'iščarabirati' da probamo iznenaditi Dinamo. U ovoj utakmici taktika je najmanje bitna, bitan je stav, bitna je energija i gard vraćanja na tračnice svega onog što nas je krasilo prošle sezone i dobrog dijela ove sezone. Protiv Lokomotive je to falilo i to je presudan faktor zašto smo tu utakmicu izgubili. Komunicirali smo to prema igračima, oni su toga svjesni i siguran sam kako će sada puno bolje reagirati," istaknuo je Jeličić pa dodao:

"Kod igrača ne vidim problematičnu mentalnu situaciju, jer su oni svjesni što se događa. Nažalost, poklopilo se puno faktora koji su utjecali na rezultate. Pokazali su već puno puta da imaju mentalnu stabilnost, nitko ne može garantirati rezultat u utakmici protiv Dinama, ali sam siguran kako će oni odigrati puno bolje nego u zadnjoj utakmici protiv Lokomotive."

Na Maksimiru se teško vaditi, ali Jeličić vjeruje u svoju momčad: "Nama je svaki protivnik, koji god, najteži. U ovom trenutku. Jer, moramo prekinuti taj negativan niz. Svi znamo što je Dinamo, mogu biti oni u nekoj krizi, ali koncentracija kvalitete je tamo i dalje naglašena. Hoćemo li iskoristiti neke stvari da ih iznenadimo? Sve radimo na tome. Uopće ne želim razmišljati o imenu protivnika, mi smo u ovom momentu najbitniji i najvažnija je naša reakcija."

"Bitno im je da su dobili Istru, i njima je sad svaka iduća utakmica 'mač nad glavom'. Vidjet ćemo u nedjelju je li im to pritisak ili dodatni motiv."

Podijeli