Novosti Sport Događanja

Jelena Buchberger zaustavljena u četvrtfinalu jakog turnira u Italiji, sestra Lucija polaže trenersku licencu u Portugalu

27.02.2024. / Damir Žbulj

Još jedan istaknuti rezultat u međunarodnoj konkurenciji ostvarila je Jelena Buchberger, najbolja sportašica našeg grada i četverostruka prvakinja Hrvatske u badmintonu!

Na jakom turniru Europskog kupa Italian Junior u Milanu Jelena je dogurala do četvrtzavršnice singla, dok je u paru s Rokom Pipunićem zaustavljena u trećem kolu, od kasnijih polufinalista...

"Jelena je u singlu u prvom kolu imala dosta problema s Njemicom Aureliom Wulandoko, te je čak morala spašavati tri meč-lopte u trećem gemu. Njemica je povela 20-17, no naša najbolja igračica okrenula je rezultat i slavila 23-21. U iduća dva kola nije imala gotovo nikakvih problema protiv Austrijanka Schrinzi i Mađarice Dorozsmai. Obje je eliminirala rezultatom 2-0 u gemovima. U četvrtfinalu ju je čekala Indijka Agrawal, kasnija finalistkinja. Nakon slabijeg prvog gema Jelena je odigrala odličan drugi i uzela ga rezultatom 21-15, no i trećem nije više bilo svježine za potpuni preokret," pojasnili su iz Hrvatskog badmintonskog saveza.

Jeleni je produljena i suradnja s Hrvatskim olimpijskim odborom, u programu II/1 - potpore perspektivnim sportašima.

Za dobre vijesti pobrinula se i njena starija sestra Lucije Buchberger, trenerici u Badminton klubu Velika Gorica, kojoj je prihvaćena prijava na RSL BWF/BEC Coach Education Level 1 od strane Badminton Europe te će od 13. do 17. ožujka ove godine prisustvovati tečaju u portugalskom gradu Caldas de Rainha, a zatim i polagati ispit za trenersku licencu.

Podijeli