Novosti Sport Događanja

Jasna Mikulić druga na Krabat Trailu na Žumberku, MK Velika Gorica uspješno otvorio proljetnu sezonu

22.03.2023. / Damir Žbulj

Proljetnu atletsku sezonu članice i članovi Maraton kluba Velika Gorica otvorili su na Krabat Trailu na Žumberku, a osvojili su ukupno četvrto mjesto.

"Nakon osvajanja Samoborske zimske trail lige u ekipnoj konkurenciji, ‘trail sekcija’ našeg kluba će tijekom godine sudjelovati na KontinenTrail ligi, koja se sastoji od sedam utrka u središnjem dijelu Hrvatske. Prva utrka bila je Krabat Trail u subotu 18. ožujka, održana na obroncima Žumberka, a već u prvom nastupu naši su trkači pokazali da imaju visoke ciljeve. Osvojili su četvrto mjesto među dvanaest prijavljenih ekipa, što je izvrstan rezultat s obzirom na to da je nastupilo samo četvero naših, protiv ekipa koje su imale i do devet članova. Nažalost, ozljede, bolest i druge obaveze spriječile su u sudjelovanju neke prvotimce, ali zato su svi koji su nastupili časno obranili boje kluba i sakupili pregršt bodova koji će dobro doći u nastavku sezone," javio nam je tajnik MK Velika Gorica Bruno Škrinjarić.

Najuspješnija je bila Jasna Mikulić, koja je osvojila izvrsno drugo mjesto u ženskoj konkurenciji na dugoj 36-kilometarskoj stazi i prvo mjesto u kategoriji Ž40.

"Prošle godine Jasna je bila treća trkačica u ukupnom poretku lige na dugoj stazi, a ove godine borit će se za stepenicu ili dvije više na pobjedničkom postolju," dodao je Škrinjarić.

Na dugoj stazi Krabat Traila još je trčao Danijel Trgovac, završivši na 15. mjestu u muškoj konkurenciji i drugi u M40 kategoriji. Na kratkoj stazi, dužine 18 kilometara, nastupili su Vedrana Janjić i Nedjeljko Babić. Među 176 finišera, Vedrana je bila 56., jedanaesta među ženama i treća u Ž40 kategoriji. Nedjeljko je utrku završio na 89. mjestu i 71. među muškarcima.

Prvo kolo KontinenTrail lige morali su propustiti Hrvoje Mikulić, zbog saniranja ozljede, i Matej Janjić, zbog bolesti, dok je Marijan Malčević je nastupio na ultra trail utrci Sljeme 1M, dužine 53 kilometra, istrčavši je za 8 sati i 25 minuta.

Sljedeća utrka KontinenTrail lige je 'Z brega na breg trail', 29. travnja u Desiniću u Hrvatskom zagorju.

Podijeli