Novosti Sport Događanja

Jakir s Vlaovićem, Marićem, Živkovićem i ostalim Humani zvijezdama u Rakitju igra za Kolibriće

18.10.2019. / Damir Žbulj

U srijedu 23. listopada u Rakitju pokraj Svete Nedjelje, u neposrednoj blizini Zagreba, odigrat će se humanitarna nogometna utakmica 'za Kolibriće', a snage će odmjeriti i sve okupljene dobro zabaviti veterani HNK Tigar Rakitje i Humane zvijezde Hrvatske '03, za koje će uz Gorana Vlaovića, Silvija Marića, Borisa Živkovića i brojne druge nastupiti i trener HNK Gorica Sergej Jakirović.

“Dođite, navijajte, donirajte, učinite dobro djelo, podružite se s nama i pritom dobro zabavite,” poručili su Kolibrići

Organizator ovog sportsko-humanitarnog spektakla je HNK Tigar Rakitje, pokrovitelj je Grad Sveta Nedjelja, a suorganizatori su Humane Zvijezde Hrvatske '03 te Sportska zajednica Grada Svete Nedjelje.

Za Humane zvijezde nastupit će i Vjekoslav Škrinjar, Mario Švigir, Tomislav Mikulić, ali i Davor Dretar Drele, Luka Vidović, Lana Klingor Mihić, kao i brojni drugi...

Kolibrići su životno ugrožena djeca različitih medicinskih dijagnoza. Većina ih ne može govoriti, kretati se, disati samostalno i ovisna su o aparatima koji ih održavaju na životu te ovise o 24-satnoj roditeljskoj skrbi. Nažalost, neki Kolibrići izgubili su bitku za svoj život. Kroz Udrugu roditelji razmjenjuju iskustva te nastoje pomoći jedni drugima savjetom oko ostvarivanja prava. Osim toga, moralna i prijateljska podrška od neprocjenjive su im važnosti.

“Moramo napomenuti da su među Kolibrićima i Filip Hajdinjak i Ivana Gabriša s područja ovog našeg malog grada,” naglasili su iz HNK Tigar Rakitje i pozvali sve da dođu u što većem broju i podrže ovu hvalevrijednu akciju:

“Nadamo se da ćemo i ovog puta pokazati veliko srce i zajedno s Humanim zvijezdama Hrvatske ’03 pomoći Udruzi Kolibrić!”

Udrugu ‘Kolibrići’ osnovali su roditelji djece s najtežim teškoćama u razvoju, koja su ovisna o aparatima za održavanje na životu, s ciljem da im poboljšaju osnovne životne uvjete. Ciljevi Udruge Kolibrići su pružanje moralne, savjetodavne, humanitarne i svake druge potrebne pomoći vitalno ugroženoj djeci i članovima njihovih obitelji.

Podijeli