Novosti Sport Događanja

Iznenađujući rastanak Klafurića i mostarskog Veleža

18.06.2024. / Damir Žbulj

Pomalo iznenađujuća vijest stigla je iz Mostara, gdje je naš velikogorički nogometni stručnjak Dean Klafurić odlučio napustiti mjesto trenera Veleža, s kojim je prošle sezone ostvario zapažene rezultate.

Klub je preuzeo krajem kolovoza prošle godine i na kraju je osvojio treće mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine te je izborio izlazak u Europu, ostvario je uspjeh i iznad očekivanja, ali je iz nekog razloga došlo do prekida suradnje i u konačnici sporazumnog raskida ugovora.

"Nazvao me agent trenera Klafurića i poručio kako on više nije emocionalno spreman voditi naš klub," pojasnio je čelnik Veleža Senad Kevelj pa dodao:

"Ne osjeća da bi mogao doprinijeti daljnjem razvoju Veleža! Naravno kako nam je to svima šok i neobična situacija. Međutim, bit ću jasan, Velež je ozbiljan klub koji ima sve strukture, tako da niti ova vijest neće ostaviti posljedice na rad kluba. Odgovorno to tvrdim!"

Situacija je u svakom slučaju pomalo bizarna, a sasvim je jasno kako u Veležu onda neće ostati i njegov pomoćnik Damir Milanović.

Možda je dio odgovora i u priopćenju koje je NK Velež objavio neposredno prije vijesti o razlazu s Klafurićem:

"Velež iz Mostara odlučno demantira dezinformacije koje su se pojavile u javnosti o navodnom utjecaju premijera Federacije BiH, gospodina Nermina Nikšića, na posljednja dešavanja u klubu.

Radi se o neistinama koje nemaju nikakvog temelja, niti u njima ima zrnca istine. Oni koji plasiraju te laži ne žele dobro niti FK Velež ni svima nama koji zajedno radimo i gradimo jaki europski klub!

Jedina istina je da premijer Federacije BiH pruža bezrezervnu podršku Veležu te da nikada i niti na koji način nije pokušao utjecati na unutrašnja pitanja ili kadrovsku politiku kluba. Podrška premijera Nikšića je uvijek bila značajna za dobrobit kluba i nikada nije ničim bila uvjetovana.

Posebno želimo podcrtati da u mandatu ovog Upravnog odbora niti jedna politička opcija nije nikad, niti na bilo koji način, vršila pritisak na donošenje odluka u bilo kojem segmentu djelovanja našeg kluba.

Posljednji medijski napisi, kojima se pokušava sugerirati drugačije, mogu samo nanijeti štetu klubu i odnosima s važnim prijateljima FK Velež, koji doprinose stabilizaciji i razvoju kluba, u čemu posebno ističemo premijera Nikšića i Vladu Federacije BiH."

 

 

 

Podijeli