Novosti Sport Događanja

Iz HNK Gorice odlučno najavili 1. HNL

16.01.2017. / Nefertum IT
Prozivkom trenera Damira Milinovića danas su i službeno s priprema za proljetni nastavak prvenstva krenuli nogometaši Gorice. Igrače i stručni stožer već uobičajeno pozdravili su predsjednik Nenad Črnko i izvršni dopredsjednik Miljenko Ćorić koji je zadužen za brigu oko seniorske momčadi. U svom kratkom obraćanju igračima, Ćorić je istaknuo kako je jedini klupski cilj Prva liga stavivši pred igrače i stručni stožer od prvog dana pripremama tako golemi pritisak.

-Meni je drago da klub i predsjednik imaju ambicije, no to ne ovisi samo o nama, već i ostalim protivnicima. Mi ćemo dati sve od sebe da to ostvarimo, jer Gorica zaslužuje imati prvoligaša. Ja vjerujem da možemo, no sada to trebam prenijeti i na igrače da svaku utakmicu maksimalno odrade- rekao nam je trener Damir Milinović, koji se ne boji tog pristiska.

pripreme velika.jpg

U odnosu na jesenski dio prvenstva uz već najavljenog Igora Postonjskog Goricu je napustio i stoper Darko Franić, dok su dva sigurna nova igrača napadač Šime Žužul i stoper Mario Jokić, a na probi se našlo još nekoliko novih lica koja će pokušati zadovoljiti ukus struke.

U nastavak prvenstva stručni stožer ulazi s malom promjenom, jer dugogodišnji fizioterapeut i dobri„duh“ momčadi Goran Ilečić napustio je redove HNK Gorice gdje će ga zamijeniti Karlo Štimac koji se tako priključio već uigranom stručnom stožeru kojeg uz trenera Damira Milinovića, čine njegov pomoćnik Damir Grlić, trener vratara Siniša Klafurić i kondicijski trener Mario Škrablin.

pripreme velika 2.jpg

-Odlaskom Postonjskog puno smo izgubili jer je on bio duša ove momčadi, a i u paru s Marinom je odrađivao dobar posao- kaže nam Milinović.

Do prvog proljetnog kola i utakmice protiv Šibenika koja je na rasporedu 3. ožujka momčad će imati gotovo pedeset aktivnosti, od čega je desetak utakmica. Prva je na rasporedu već u subotu protiv Sesveta nakon čega slijede susreti protiv Maribora (28. siječnja), Segeste (29. siječnja) i Intera (4. veljače). Dio priprema odradit će se i u Međugorju gdje će HNK Gorica uz GOŠK, Zrinjski i Hajduk sudjelovati i na tradicionalnom turniru u Gabeli. Po povratku iz Međugorja slijedi utakmica protiv Brežica, dok se dva protivnika još uvijek traže.

pripreme velika 1.jpg

Podijeli