Novosti Sport Događanja

Ivan Vukojević i Hani Istanbuli na reprezentativnom okupljanju

29.12.2018. / Sportska redakcija

Na adresu Košarkaškog kluba VelGor za ove je blagdane stigla lijepa čestitka. Trener i jedan od osnivača kluba Hani Istanbuli ponovno je pozvan na reprezentativno okupljanje kadetske vrste u Vodice koje je započelo jučer i traje do 31. prosinca. Uz njega, poziv je adresiran i na ime Ivana Vukojevića, čime je nastavljen niz pozivanja igrača u reprezentativne selekcije, koji su stasali pod vodstvom ovog mladog i talentiranog trenera, koji je svih ovih godina veliku podršku imao i od strane Silvija Jenkača. Prvi koji su se našli na reprezentativnom popisu bili su Hrvoje Majcunić, koji je ovog ljeta na Europskom kadetskom prvenstvu u Novom Sadu osvojio zlatno odličje, Ivanetić, Trefil, Lacić i Miloloža.

-Nažalost, niti jedan od ovih igrača koji su 2002. godište danas više nije u Velikoj Gorici. Šteta, jer to je bila potentna momčad koja je bila i druga u državi, no nažalost slijedom raznih okolnosti ekipa se razbježala na sve strane- kaže nam Istanbuli te podvlači kako je poziv Ivanu Vukojeviću velika stvar za mali klub, poput njihova.

-Ovo nam jako puno znači i dodatni nam je vjetar u leđa, jer znamo da smo na pravom putu koji će dati rezultate- istaknuo je Istanbuli, pod čijom su paskom stasali i Paolo Istanbuli te Matija Gnjidić koji su također bili dio reprezentativnih selekcija.

Košarkaški klub VelGor nakon nešto manje od godinu i pol dana rada ima se čime pohvaliti, jer osim ovih reprezentativnih poziva tu su i sve bolji rezultati. Pogotovo oni mlađih kadeti, koji su trenutno neprikosnoveni na području Zagrebačke županije.

-Sada kreće play off, a mi smo trenutno bez poraza. Nižemo uvjerljive pobjede, no to je manje bitno, puno nam je važnije da djeca zavole košarku, zbog čega ćemo početkom godine krenuti s novim animacijama djece- priča nam Istanbuli, koji je zajedno s trenerom Jenkačem od osnutka kluba okupio 148 djece, a veliki naglasak stavljen je na rad s djevojčicama.

-Sve u svemu klub raste i razvija se. To nas raduje, ali i obvezuje na još jači i bolji rad. No, ne bojimo se izazova, jer sve ovo što smo postigli do sada napravili smo svojim radom i uz pomoć dobrih ljudi koji su nas pomogli- zaključio je Istanbuli, koji je imao čast voditi KK VelGor i u prvoj međunarodnoj utakmici, protiv Bejing Sport Universityja iz Kine, u kojem su Velikogoričani slavili s 98:63, čime je godina zaokružena na najbolji mogući način.

Odmora previše nema, jer nove obaveze su pred vratima, a da u klubu misle ozbiljno i na duge staze potvrđuje i podatak kako je trenerski kadar dodatno osnažen s još dva mlada trenera; Josipom Habljakom i Danijelom Kočanovićem.

Podijeli