Novosti Sport Događanja

Iskusni Tomečak pomaže Gorici u borbi za opstanak: Potrebna nam je jedna prava pobjeda...

01.02.2023. / Damir Žbulj

Uz vratara Božidara Radoševića, redove turopoljskog prvoligaša pojačao je i njegov vršnjak, 33-godišnji Ivan Tomečak, jako dobro poznato ime na HNL travnjacima...

Tomečak je nosio dres Dinama, Lokomotive i Rijeke, a inozemno iskustvo prikupljao je u Ukrajini, Saudijskoj Arabiji, Belgiji i na Cipru.

"Imam dosta utakmica u nogama i mislim da svojim iskustvom mogu pomoći dečkima da sve utakmice do kraja odradimo na najbolji mogući način i vjerujem kako ćemo izboriti ostanak u ligi..."

"Želim im pomoći da vratimo samopouzdanje koje su imali ranije, kada sam igrao protiv njih, još dok sam igrao za Rijeku. Kada si zadnji na tablici vjerojatno ti je samopouzdanje malo poljuljano, ali mislim da nam je potrebna jedna prava pobjeda da nas 'digne' i da se priključimo toj borbi za opstanak," poručio je između ostalog na predstavljanju.

U Goricu je stigao nakon što je raskinuo ugovor s Lokomotivom, a potpisao je do kraja ove sezone.

Tomečak preferira igrati na bočnim pozicijama, a uskoro ćemo vidjeti na koji način će ga u momčadi koristiti trener Sopić. 

Ove sezone za Lokose je upisao samo osam nastupa, dva u Kupu i šest u prvenstvu. Na početku drugog dijela SuperSport HNL-a, u 0:0 remiju u Varaždinu, dobio je 45 minuta, dok je u 2:1 porazu kod Dinama ostao na klupi.

Vidjet ćemo u kakvom je fizičkom stanju i kakva mu je trenutna forma već u nedjelju od 15 sati na Gradskom stadionu, u velikom derbiju začelja sa Šibenkom, koji na pretposljednjem, spasonosnom mjestu na ljestvici ima četiri boda više od Gorice.

Podijeli