Novosti Sport Događanja

Internacionalna Gorica: U Turopolje stigao i Zambijac Kangwanda

05.08.2022. / Damir Žbulj

U redove turopoljskog prvoligaša stigao je još jedan internacionalac iz Afrike. Albert Kangwanda je 23-godišnji krilni napadač iz Zambije, koji se tako priključio Senegalcu Wagueu, Malijcu Keiti i Kongoancu Ndockytu.

U Gorici su i dva Brazilca, Caio da Cruz i Wallace, a trener Toplak na stranom jeziku svoje zamisli mora objašnjavati i Nizozemcima Suku i Steenvoordenu, Slovaku Vojtku, Litavcu Golubickasu, Albancima Korci i Cahaniju...

"Veoma sam uzbuđen, oduvijek sam imao želju igrati u Europi i sada se ostvarila. Vjerujem da ću se vrlo brzo prilagoditi na novu okolinu i ekipu," rekao je na predstavljanju Kangwanda, koji je potpisao ugovor do lipnja 2024. godine i ovo mu je prvi angažman u Europi.

Izbornik reprezentacije Zambije je naš proslavljeni 'vatreni lakat' Aljoša Asanović, a Kangwanda je bio dio ekipe koja je prije nekoliko tjedana osvojila naslov COSAFA Cup južnoafričkog prvaka.

 

U finalu prvenstva odigranog u Južnoj Africi, na stadionu Moses Mabhida Stadium u Durbanu, Albert je u produžetku bio strijelac odlučujućeg pogotka za pobjedu nad Namibijom!

U akciji će ga navijači Gorice moći vidjeti 13. kolovoza na Gradskom stadionu protiv Lokomotive, u dvoboju petog kola SuperSport HNL-a.

Podijeli