Novosti Sport Događanja

Ines u završnoj fazi priprema za prvi seniorski Euro

18.03.2019. / Damir Žbulj

Najbolja sportašica Velike Gorice Ines Grdenić u posljednjoj je fazi priprema za svoj prvi nastup na seniorskom Europskom prvenstvu,  koje će se održati od 28. do 31. ožujka u španjolskoj Guadalajari.

Ines je tjedan dana provela u Daruvaru s kolegicama i kolegama iz hrvatske reprezentacije, a završnu formu brusit će u svom klubu.

"Sve je prošlo u najboljem redu. Sada slijedi tjedan treninga u klubu prije puta na najjače europsko karate natjecanje, gdje će Ines ponosno predstavljati svoj grad i državu," poručili su iz Karate kluba Velika Gorica.

Mlađe kategorije su proteklog vikenda nastupile na jakom međunarodnom Bushido kupu u Zagrebu, gdje se okupilo gotovo 700 natjecateljica i natjecatelja iz 71 kluba i pet zemalja.

"Vrlo smo zadovoljni rezultatima i prikazanim borbama naših najmlađih članova, a veseli nas što je devet naših mladih karataša danas nastupilo prvi put. Mara Gusić, Mia Čunčić, Nika Mirosavljević, Karlo Bukvić, Matej Čarakovac, Luka Lukačić, Petar Ruškovački, Noel Jeromić i Tin Ivanković. Pokazali su hrabrost i veliku želju za pobjedom što je odlika budućih šampiona."

Ukupno je naš trofejni klub osvojio devet medalja, od čega dva zlata, tri srebra i četiri bronce u ukupno 24 kategorije.

Najuspješniji su bili Katja Braica i Matej Vuković, a jako blizu najvišeg mjesta na postolju su bili Vito Hulina, Ema Filković i Luka Tačković, koji su nažalost poraženi u finalnim borbama.

Karate klub Velika Gorica još su predstavljali Matea Kordić, Lana Smolčić, Andro Vuković, Filip Kaurin i Mihael Potočki, a svi ovi dobri rezultati odlična su priprema za prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste u travnju.

Bushido kup, Zagreb:

ZLATO
Katja Braica- učenice -44kg
Matej Vuković- ml.kadeti -48kg

SREBRO
Vito Hulina- učenici -30kg
Ema Filković- učenice +44kg
Luka Tačković- ml.kadeti -36kg

BRONCA
Vito Hulina- ml.učenici -30kg
Ema Jukić- učenice -32kg
Nikola Huzjak- učenici -42kg
Mihael Vuković- učenici -46kg

 

Podijeli