Novosti Sport Događanja

Ines peta na svijetu, Igor u Čileu prikupio dragocjeno iskustvo!

27.10.2019. / Damir Žbulj

Višestruka uzastopna najbolja sportašica Velike Gorice, sjajna Ines Grdenić, oprostila se od nastupa u mlađim dobnim kategorijama prije ulaska u seniorski karate izvrsnim petim mjesto ostvarenim na Svjetskom prvenstvu održanom u čileanskom Santiagu.

U konkurenciji U21 mlađih seniorki do 50 kilograma Ines je u prvom kolu s 4-0 dobila Ruskinju Lidžijevu, u drugom nastupu je s 3-0 bila bolja od mađarske reprezentativke Karmen Klement, dok je u trećem eliminirala Talijanku Nicole Murabito...

Dvoboj s Francuskinjom Ahmed Niswom za ulazak u završnicu je izgubila, no, priliku za borbu za medalju dobila je kroz repasaž.

Ipak, šesto odličje na velikim natjecanjima nije dohvatila. S 2-0 svladala ju je Ukrajinka Julia Palaševska pa je Ines na kraju zaslužila odlično peto mjesto na svijetu.

Prva velika medalja bila joj je svjetska kadetska bronca u Guadalajari, ima europsko kadetsko srebro iz Lisabona, europsku juniorsku broncu iz Zűrichu, u Sočiju je osvojila europsku broncu kao mlađa seniorka i lani je u Danskoj također bila brončana.

Marljiva Ines sada će se koncentrirati na ispunjavanje svojih studentskih obveza na zagrebačkom Pravnom fakultetu, a onda ju očekuju novi izazovi u seniorskom karateu, gdje će, sigurni smo, s jednakim i još boljim rezultatima braniti boje Karate kluba Velika Gorica i hrvatske reprezentacije diljem Europe i svijeta.

U Čileu je Lijepu našu predstavljao i Igor Vrban, također u U21 kategoriji, ali iznad 84 kilograma. Igoru je ovo bio debitantski nastup na svjetskoj smotri najboljih, što je samo po sebi vrhunski uspjeh i rezultat, no, on je tek na početku nastupa u konkurenciji mlađih seniora i pred njim su još brojne borbe na najvišoj razini.

U prvom kolu bio je slobodan, dok je u drugom poražen od Grka Georgiosa Liatosa (4-0), koji je nažalost odmah u idućem nastupu izgubio od Engleza Carra.

Vrban u svojoj kolekciji ima dvije europske medalje u mlađim dobnim kategorijama, u Čileu je prikupio dragocjeno iskustvo i može ipak zadovoljno zaključiti ovu sezonu za pamćenje.

Svjetsko prvenstvo pratile su i posebne dramatične okolnosti. Zbog nereda u Santiagu, prvenstvo su napustile reprezentacije Švicarske i Luksemburga, a u Čile uopće nisu stigle selekcije Japana, Irana i Švedske. Ukupno je sudjelovalo 1557 natjecateljica i natjecatelja iz 96 zemalja svijeta. 

Podijeli