Novosti Sport Događanja

Ines i Igor u dalekom Čileu u borbi za svjetske medalje, a trener Goran se ženi: Bit će fešta...

25.10.2019. / Damir Žbulj

Stigao je vrhunac sezone za naš trofejni Karate klub Velika Gorica! Ines Grdenić i Igor Vrban doputovali su u daleki čileanski Santiago na svjetsku smotru najboljih i u noći s petka na subotu po hrvatskom vremenu kreću u borbu za medalje...

Velika je to stvar za njih, za klub, ali i za cijeli naš grad, koji će ponovno imati svoje predstavnika na jednom takvom spektakularnom natjecanju!

Igoru je ovo prvo Svjetsko prvenstvo, dok Ines iza sebe ima dva takva nastupa. S jednog takvog se već vratila s medaljom oko vrata, ukupno ih je prikupila čak pet, što europskih što svjetskih u raznim dobnim kategorijama. 



Pred višestrukom uzastopnom najboljom sportašicom Velike Gorice posljednje je nadmetanje prije ulaska u seniorske vode i sigurno će imati dodatni motiv ostaviti još jedan značajan trag.

Igor je već osvajao velike europske medalje i u svom debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu također će pun samopouzdanja imati veliku priliku pokazati sve što zna.

A zna jako puno!



"Dobri su, spremni su, zdravi su i to je najbitnije od svega," poručio nam je u razgovoru za VG Danas Goran Živković, čelnik i trener karate kluba Velika Gorica.

"Svjetsko prvenstvo se održava svake dvije godine. Iz našeg kluba svoje mjesto u reprezentaciji osigurali su Ines i Igor, iako je još troje naših članova bilo blizu odlasku. Nažalost, nisu uspjeli prikupiti dovoljan broj bodova."

Naporni rad i iscrpljujući treninzi su se isplatili i Igoru i Ines. No, oni su već na to navikli.

"Prije ljeta je Hrvatski karate savez donio plan i program za odlazak na Svjetsko prvenstvo, u kojem su bili tri vikend priprema i četiri natjecanja i svi koji su htjeli osigurati svoje mjesto u reprezentaciji trebali su to ispoštovati. Ines je na temelju svojih rezultata imala praktički sigurno mjesto, ali je morala poštivati plan i program stručne trenerske komisije Saveza...

"Odlična je to stvar, željeli su se osigurati da i oni natjecatelji koji su već osvojili u proteklih godinu dana neku veliku medalju budu u stalnom treningu, što je izvrsno!"

"Boduju se svake pripreme, svaki trening, svako natjecanje i kad se to zbroji po kategorijama taj ide na Svjetsko prvenstvo," istaknuo je Živković.

KONKURENCIJA JE NEVJEROJATNA

Ines ima iskustva nastupa na Svjetskim prvenstvima...

"Prva velika medalja bila joj je svjetska kadetska bronca u Guadalajari, ima europsko kadetsko srebro iz Lisabona, europsku juniorsku broncu iz Zűrichu, u Sočiju je osvojila broncu kao mlađa seniorka i lani je u Danskoj također bila brončana."

"U svakoj kategoriji ima po jedno odličje!"

"Očekivati nešto je možda 'glupo' reći, jer konkurencija je na svijetu stvarno nevjerojatna. Ali, da ima kvalitetu, da ima iskustvo, to sigurno," naglasio je još jednom njihov trener Goran pa dodao: 

"I Igor je tu negdje, on ima dvije velike međunarodne medalje, Ines ih ima pet, prošla je dosta velikih natjecanja. Iskustvo igra veliku ulogu, ali je najbitnije da su oni u redovnom treningu i da su zdravi. Postoje neke manje 'ozljedice', ali to je u ovom trenutku zanemarivo. Prošli su završne sedmodnevne  pripreme s reprezentacijom u Daruvaru, vratili su se 'čitavi' i to je najvažnije!"



Živković je suzdržan u najavama, ali je svjestan kvalitete svojih boraca: "Na konačni rezultat utječe više faktora, ali oni su svakako borci od kojih se možda i može očekivati medalja, definitivno."

Vrbanu je tek ušao u konkurenciju mlađih seniora, dok će Ines u Čileu za Hrvatsku zadnji puta nastupiti u mlađim dobnim kategorijama. Uskoro će navršiti 21 godinu i pred njom su veliki seniorski izazovi. Bilo bi idealno kad bi se s novom medaljom vratila u Lijepu našu, što bi joj bio dodatni poticaj za nove uspjehe.  

"Igor je tek ove godine ušao u konkurenciju mlađih seniora, nedavno je tek napunio 18 godina..."

"Na natjecanjima se bori od svoje devete godine, prvak Hrvatske je stalno od svoje 11. godine, neprikosnoven u kategoriji kadeta i juniora, kapetan reprezentacije. Ima dvije velike medalje, ima europsku broncu s Cipra, dok je u Sofiji također bio brončani. U teškoj je kategoriji iznad 84 kilograma...

"Pripreme za Svjetsko prvenstvo počele su u srpnju, po planu i programu našeg kluba. Treniralo se praktički svakodnevno, dok su u Samoboru, Fužinama, Đurđevcu i Samoboru radili po programu Hrvatskog karate saveza."



Hrvatska reprezentacija u Čile je stigla preko Amsterdama. Nije bilo puno vremena za oporavak nakon napornog putovanja, ali Ines i Igor spremni su za sve...

"Vremenska razlika je pet sati i nadam se kako su imali dovoljno vremena za prilagodbu. Natjecanje je počelo u srijedu 23. listopada, a i Ines i Igor u akciju kreću dva dana kasnije, u petak oko ponoći po hrvatskom vremenu..."

Petak je i veliki dan za Gorana, koji baš 25. listopada ulazi u bračnu luku pa vjerujemo kako će imati i dodatnog razloga za slavlje...

"Bit ćemo u vezi sa Santiagom sigurno, ali ispalo je da se baš ovaj petak ženim. Bit će fešta, a pratit će se i rezultati iz Čilea. Bit će to prava karate svadba!"

Znamo da će i Ines i Igor dati stvarno sve od sebe, to su već nebrojenu puta pokazali i dokazali na svom natjecanjima na kojima su nastupali...

Držimo fige i želimo im svima puno sreće i uspjeha!

 

Ovu, ali i ostale brojne zanimljive teme pronađite u novom broju VG Danas novina!

Galerija slika

Ines i Igor u dalekom Čileu u borbi za svjetske medalje, a trener Goran se ženi: Bit će fešta...

Podijeli