Novosti Sport Događanja

Imamo goričke pobjednike i putnike na završnicu Plazma Sportskih igara mladih

30.04.2024. / Damir Žbulj

Nakon spektakularnog otvaranja Plazma Sportskih igara mladih u Velikoj Gorici, saznali smo i pobjednike natjecanja u graničaru i atletici, koji su izborili veliku završnicu u Rijeci.

Na Tuđmancu se okupilo nekoliko stotina naših goričkih osnovnoškolaca i osnovnoškolki, koji su uživali u sportskom nadmetanju, ali i druženju i navijanju za svoje favorite.

 

 

Na svečanosti otvaranja sudjelovao je i gradonačelnik Ačkar, koji je još jednom ponovio: "Drago nam je da se ovakva manifestacija koja ima za cilj potaknuti pozitivne promjene među djecom i mladima danas održava u Velikoj Gorici. Svjedoci smo globalnog problema nedovoljne fizičke aktivnosti djece, koji je dodatno uzeo maha tijekom pandemije te ovakve manifestacije unapređuju cjelokupnu kvalitetu života djece i mladih. Doprinosi psihičkom i fizičkom zdravlju, gradi socijalne vještine, što dodatno ukazuje da su ovakve manifestacije poželjne i potrebne! Svim sportašicama i sportašima želim puno uspjeha!"

Učenici OŠ Eugena Kumičića, OŠ Nikole Hribara, OŠ Jurja Habdelića i OŠ Eugena Kvaternika natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju. Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa El Primosi u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Tur u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Ana Trčak i Luka Živanović, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Mia Rogić i Alan Hadžić Mate koji su zasluženo osvojili zlatne medalje i besplatan put u Rijeku na završnicu.

Sve ovo je primjer dugoročnog angažmana u poticanju sportskog duha, inkluzije i druženja kod djece i mladih. Uključivanje natjecanja u graničaru i atletici u Telemach Dane sporta dodatno obogaćuje sportsku ponudu i pruža mladima priliku za sportske izazove. Mladim sportašima cilj je izboriti prolaz na Državnu završnicu u Rijeci, koja je vrhunac sezone i priliku za najbolje ekipe i atletičare da pokažu svoj talent i trud te upoznaju djecu iz cijele Hrvatske. Sportske igre mladih, osim promoviranja sporta i sportskog načina života, zalažu i za fair play navijanje. Važnost podržavanja svih natjecatelja, korektno navijanje i druženje na sportskim terenima ove godine zaokruženo je i posebnom nagradom za najbolje navijače i navijačice.

Dan sporta ove godine će se održati u svim županijama u Hrvatskoj, a održat će se ukupno 29 sportsko-edukacijskih .

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, koja pruža djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u deset sportskih disciplina, među kojima su Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 Cup u tenisu, natjecanje u stolnom tenisu, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dana sporta.

Više od 110.000 djece i mladih sudjelovat će u 28. sezoni Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj!

Galerija slika

Imamo goričke pobjednike i putnike na završnicu Plazma Sportskih igara mladih Imamo goričke pobjednike i putnike na završnicu Plazma Sportskih igara mladih Imamo goričke pobjednike i putnike na završnicu Plazma Sportskih igara mladih Imamo goričke pobjednike i putnike na završnicu Plazma Sportskih igara mladih Imamo goričke pobjednike i putnike na završnicu Plazma Sportskih igara mladih Imamo goričke pobjednike i putnike na završnicu Plazma Sportskih igara mladih

Podijeli