Novosti Sport Događanja

Ima pravde: ŽRK Udarnik ponovno u drugoligaškom društvu!

28.08.2020. / Damir Žbulj

Velikogorički rukometni klubovi, HRK Gorica i ŽRK Udarnik, bili su jedni od najpogođenijih odlukom Hrvatskog rukometnog saveza o prekidu prošle sezone zbog pandemije koronavirusa.

Rukometaši su taman završili regularni dio Paket 24 Premijer lige na vodećoj poziciji i čekali su početak Lige za prvaka, okršaje s PPD Zagrebom i našičkim Nexeom, na putu prema novom europskom iskoraku...

Rukometašice Udarnika su pod vodstvom Josipa Mesnika grabile prema tituli trećeligaških prvakinja i povratku u 2. HRL Zapad, gdje svojom kvalitetom i pripadaju.

Na kraju bi se reklo - ima pravde!

Rukometaši su ipak dobili priliku zaigrati u Europi, baš u subotu gostuju u Rumunjskoj u prvom kolu kvalifikacija EHF Europske lige, dok će rukometašice ipak zaigrati u drugom razredu ženskog natjecanja, nakon što je Rugvica odustala od natjecanja i oslobodila svoje mjesto.

U 2. HRL - Zapad Udarnik će tako ponovno igrati protiv Arene iz Pule, Karlovca, Rudara iz Labina, RK Senia iz Senja, riječkog Zameta, Ivanića, Samobora, zagrebačke Trešnjevke, druge ekipe Lokomotive i Zaprešića.

Prvenstvo bi odlukom Hrvatskog rukometnog saveza trebalo početi krajem rujna.

Seniorke su pod vodstvom Tomislava Mesarova počele s treninzima, dok su dvije mlađe selekcije s voditeljem omladinskog pogona Mesnikom u Trogiru na 'morskim' pripremama...

-->> Mlade nade Udarnika u Trogiru na višednevnim pripremama: Prvi puta u novijoj povijesti kluba

U svakom slučaju - sretno u novoj sezoni, i goričkim rukometašicama i rukometašima!

-->> Gorica s Ćavarom, Srnom i Klaricom ide u Rumunjsku: Na koronu - negativni, očekivani rezultat - pozitivni

U novoj sezoni u 3. HRL - Središte nastupat će Ženski rukometni klub Gorica.

Podijeli