Novosti Sport Događanja

IGRAJ TENIS: TK iTeam VG i HTS u travnju organiziraju 'Play & Stay' program i 15 sati besplatnih treninga

17.03.2023. / Damir Žbulj

Bavljenje tenisom iznimno je dobro za djecu, budući da je sport važan čimbenik u očuvanju zdravlja i prevenciji raznih bolesti. Tenis ima i veliki odgojni potencijal, a redovito treniranje i vježbanje potiče djecu na usvajanje zdravog stila života i razvijanje radnih navika. S obzirom na brojne pozitivne aspekte sporta, zabrinjavajuće su procjene iz proteklih godina o visokom postotku djece koja nisu uključena ni u jedan oblik tjelesne aktivnosti.

ITF 'Play & Stay' kampanja usmjerena je na "serviranje, trčanje i brojanje", a početnici igraju na poene od prvog sata. Kampanja je podržana od strane top ITF zemalja, proizvođača teniske opreme i vodećih teniskih organizacija.

"Cilj je zadržati što više tenisača početnika u sportu nastojeći da prvo iskustvo bude pozitivno i ugodno. Treninge organiziramo kroz zabavu, stvaramo ugodnu atmosferu, koja je jako važna za početak bavljenja tenisom. Učenje tehnike je, naravno, i dalje važna stavka u tenisu. Treneri pažnju igrača usredotočuju na igru, a zatim pružaju potrebne relevantne tehničke i taktičke upute, za servis, trčanje i brojanje, kao pomoć kako bi igrači bili što uspješniji. Već na prvom satu sve aktivnosti na igralištu su aktivne i zabavne. Važno je naglasiti da igrači već na prvom treningu dobivaju osjećaj da je igrati tenis, servirati, trčati i brojati nešto vrlo lijepo," javili su nam iz kluba.

Program će se održavati cijeli travanj, a djeca će kroz 15 sati besplatnih treninga na korištenje dobiti svu potrebnu opremu, dovoljno vremena da se upoznaju s ovim sportom za cijeli život i mogućnost upisa u školu tenisa TK iTeam Velika Gorica.

Sve dodatne informacije o programu možete saznati od trenera Mihe na broj telefona 091 33 44 031, možete posjetiti Facebook TK iTeam VG, javiti se na email tk.iteam.vg@gmail.com ili nas posjetiti na adresi Stjepana Tomaševića 17C, na goričkim teniskim terenima u Cvjetnom naselju.

 

Galerija slika

IGRAJ TENIS: TK iTeam VG i HTS u travnju organiziraju 'Play & Stay' program i 15 sati besplatnih treninga IGRAJ TENIS: TK iTeam VG i HTS u travnju organiziraju 'Play & Stay' program i 15 sati besplatnih treninga IGRAJ TENIS: TK iTeam VG i HTS u travnju organiziraju 'Play & Stay' program i 15 sati besplatnih treninga

Podijeli