Novosti Sport Događanja

I Brozović i Budimir idu u Katar: Iza ove odluke stojim milijun posto!

09.11.2022. / Damir Žbulj

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, aktualnih svjetskih viceprvaka, Zlatko Dalić, objavio je finalni popis igrača na koje računa za skorašnje Svjetsko prvenstvo u Kataru!

Na njemu su i naš Okujec Marcelo Brozović i Velikogoričanin Ante Budimir, koji će tako dres Vatrenih nositi i na drugom uzastopnom velikom natjecanju!

Brozović se ozlijedio krajem rujna na reprezentativnom okršaju u Beču u Ligi nacija protiv Austrije, ali se na vrijeme oporavio te je prije nekoliko dana zaigrao za Inter protiv Juventusa te je upisao svoj impresivni 300. nastup za Nerazzurre!

 

"On je dobio desetak minuta protiv Juventusa, očekujem da će imati veću minutažu u preostale dvije utakmice. Samo da bude sve OK. Brozović je nama jedan od najvažnijih igrača, najvažnijih karika i preko njega rješavamo puno stvari. Zaista bi bio veliki hendikep da ga nema. On je naš nositelj igre, dio našeg 'velikog' veznog reda i bez Brozovića to nije ista priča. Komuniciramo, on je dobro, spreman je i nadam se da će dobiti više minuta. Poznavajući njega i njegove fizičke sposobnosti, on će biti spreman, ali ostaje pitanje forme..."

"Imat ćemo sedam, osam dana nakon okupljanja da se spremi i očekujem da Brozović bude pravi, jer bez njega smo ipak malo hendikepirani. Zaista me veseli njegov oporavak i povratak," jasno je naglasio Dalić.

 

Oko Budimira se u posljednje vrijeme 'lome koplja' među hrvatskim navijačima, jer neki ne razumiju koliko je važan njegov doprinos dok je na travnjaku, iako trenutno nije u nekoj golgeterskoj formi. Ante je važan 'kotačić' u Dalićevim planovima i apsolutno je zaslužio svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu, nakon što je bio dio hrvatske reprezentacije i na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu.

"Budite sigurni da smo mi napravili jako dobru analizu. Sve smo pratili i sve smo gledali i ovo je naša odluka iza koje stojim milijun posto, ja za nju odgovaram i ja sam taj koji biram!"

"Uzeli smo četiri napadača, a Budimir je igrač koji nama daje veliku snagu, veliku energiju i to je ono što mi trebamo. Nitko od ostalih napadača nema ono što ima Budimir. Kad nam treba agresija, kad nam treba presing, kad nam treba čvrsti blok, Budimir je taj! Kad nam treba skok igra, Budimir je taj!"

"I da sam vama dao da radite popis, možda bi jedno ili dva imena bilo drukčije. Ovo je najpošteniji popis, ja za njega odgovaram i to je moj izbor," rezolutan je bio izbornik.

Vatreni će na otvaranju natjecanja po skupinama zaigrati protiv Maroka, 23. studenoga, a dvoboj s Kanadom igra se četiri dana kasnije. Posljednji okršaj u grupi bit će s jakom Belgijom, 1. prosinca.

“Svi se moramo staviti u interes reprezentacije. Kad dolazimo u reprezentaciju, predstavljamo hrvatski narod, ne samo sebe. Neki su znali otpasti zbog toga. Svatko mora prihvatiti svoju ulogu i ako netko to ne poštuje, morat ću ga poslati kući. To ne bih volio, ali nema popusta ni sentimenta, a ako netko ne bude spreman to prihvatiti, morat će otpasti, taman ostali s dvadesetoricom igrača. O svemu moramo voditi brigu. Svaki igrač mora dati sve za Hrvatsku, igrao minutu ili ne igrao uopće, svatko mora podržavati ovu našu priču," posebno je istaknuo Dalić.

Boje Hrvatske u Kataru branit će vratari Dominik Livaković, Ivica Ivušić i Ivo Grbić, braniči Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić i Josip Šutalo, vezni igrači Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić i Luka Sučić te napadači Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir i Marko Livaja.

Sretno, Vatreni!

 

 

 

 

Podijeli