Novosti Sport Događanja

Hrvatska vojska uredila atletsko igralište za osobe s invaliditetom

11.06.2020. / Damir Žbulj

Pripadnici Hrvatske vojske uredili su prostor namijenjen za atletske aktivnosti osoba s invaliditetom u sklopu Gradskog stadiona Velika Gorica

Pripadnici Bojne nuklearno biološko kemijske obrane Hrvatske kopnene vojske, sudjelovali su ovaj tjedan u projektu pomoći lokalnoj zajednici na području Velike Gorice, uređenjem atletskog igrališta za osobe s invaliditetom u sklopu Športsko-rekreacijskog centra Velika Gorica.

Projekt uređenja sportske infrastrukture organizirao je Grad Velika Gorica, a pripadnici Hrvatske vojske u sklopu projekta radovima na zemlji i hortikulturalnim radovima uredili su prostor koji je namijenjen za atletske aktivnosti osoba s invaliditetom, prije svega za AKOSI Uspon. 

Radove su po završetku obišli zapovjednik Bojne NBKO pukovnik Mario Fintić i ravnatelj ŠRC „Velika Gorica“ Ivica Barukčić.

Zapovjednica 2. satnije Bojne NBKO satnica Ivana Jerković iskazala je zadovoljstvo sudjelovanjem u zajedničkim projektima s civilnim institucijama te dodala kako se Bojna NBKO uvijek rado uključi i sudjeluje u sličnim akcijama.

"Posebno je zadovoljstvo kada sudjelujemo u projektima s civilnom zajednicom na prostoru i u mjestu službe gdje svakodnevno živimo i radimo. Ovom akcijom i simbolično je potvrđena dobra suradnja Grada Velike Gorice i pripadnika Hrvatske vojske koji žive i rade na tom području," piše morh.hr.

"Drago nam je i sigurni smo da će ovi radovi svakako doprinijeti kvaliteti života osoba s invaliditetom koje će ovdje trenirati,“ istaknula je satnica Jerković

Dodala je da pripadnici Hrvatske vojske uvijek rado sudjeluju u zajedničkim aktivnostima s civilnim institucijama, a posebno kada se radi o ovakvim projektima koji izravno utječu na kvalitetu života lokalne zajednice.

(Foto: BNKO/ E. Mihić)

Podijeli