Novosti Sport Događanja

Hrvatska U-20 reprezentacija u subotu opet na Gradskom stadionu: Krizmanić se 'bori' za poziv na U-21 Euro

02.06.2023. / Damir Žbulj

Hrvatska U-20 selekcija, koja je i na neki način provjera igrača za U-21 reprezentaciju, odigrat će u subotu, 3. lipnja od 17.30 sati, na našem goričkom Gradskom stadionu, još jednu utakmicu protiv reprezentacije Kine.

U stručnom stožeru je glavni instruktor HNS-a Petar Krpan, instruktori središta Mladen Ivančić i Sergej Milivojević, trener vratara Marjan Mrmić i kondicijski trener Matej Išasegi, a jedan od kandidata je i Krešimir Krizmanić, koji se 'bori' za poziv izbornika Dragana Skočića i za odlazak na pripreme 'Mladih Vatrenih' prije skorašnjeg Europskog prvenstva.

Svoje mjesto na pripremama već su 'osigurali' Jurica Pršir i Toni Fruk iz HNK Gorica, kao i naš gorički nogometni internacionalac David Čolina, koji trenutno igra za njemački Augsburg.

Krizmanić je bio dio mlade reprezentacije na prošlom U-21 prvenstvu, igrao je i u proteklom kvalifikacijskom ciklusu, bio u kadru u dodatnim kvalifikacijama protiv Danske, ali novi izbornik ipak želi dobiti jasnu sliku o kadru kojeg će voditi u Rumunjsku

"Pogledat ćemo te utakmice i ne moramo žuriti jer konačan popis predajemo Uefi 14. lipnja. Može se dogoditi da uzmemo veći broj igrača s obzirom na stanje, ima dosta igrača koji ne igraju, nismo sigurni u njihovo stanje i bolje da vidimo što mogu, a što ne. Želim se osobno uvjeriti u njihove mogućnosti," pričao je nedavno Skočić. 

U utorak, 6. lipnja, s početkom u 18 sati, na maksimirskom stadionu počinje dvoboj Hrvatske U-20 i selekcije Utakmice života, zabavno-nogometnog televizijskog projekta.

U Krizmanića su u U-20 reprezentaciju Hrvatske pozvani i Franko Kolić, Mislav Zadro, Filip Kovačević, Mateo Lisica, Moris Valinčić, Vicko Ševelj, Roko Jureškin, Maro Katinić, Ivan Smolčić, Niko Galešić, Luka Jelenić, Ante Palaversa, Ivan Ćubelić, Luka Stojković, Adrian Liber, Silvio Goričan, Ante Crnac, Karlo Špeljak, Bartol Barišić, Michele Šego i Leon Belcar.

Podijeli